Românii trebuie să aibă mare grijă dacă vor să plece în vacanţă. Lista ţărilor care AU IMPUS noi reguli de călătorie!

Românii trebuie să aibă mare grijă dacă vor să plece în vacanţă. Lista ţărilor care AU IMPUS noi reguli de călătorie!

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferte de nerefuzat 2021

Ne aflăm în plin sezon, iar mulţi români au deja planificată vacanţa sau încearcă să rezerve un concediu pe ultima suta de metri.

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

De când pandemia de coronavirus a devenit la propriu un mod de viaţă, oamenii au mai mare grijă cum îşi aleg momentul şi locul în care hotărăsc să plece.

Românii trebuie să aibă mare grijă dacă vor să plece în vacanţă. Mai mult decât atât, foarte multe întrebări cu cel puțin tot atâtea răspunsuri și cu responsabilități și cheltuieli în plus sunt în faţă acum.

Grecia e  una dintre cele mai populare destinații printre români. Poți călători fără niciun fel de restricții în Grecia în două situații – fie ești imunizat în totalitate, adică au trecut două săptămâni de la cea de-a doua doză de vaccin, fie ai avut COVID 19, dar nu au trecut încă 180 de la testul pozitiv. Altfel, dacă nici nu ai avut COVID, nici nu ești vaccinat, atunci ai nevoie de un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore sau de un test rapid făcut cu cel mult 48 de ore înainte de plecare.

În Italia, călătorești fără restricții dacă ești vaccinat sau dacă demonstrezi că ai avut COVID. Îți trebuie, însă, un test de anticorpi. Altfel, trebuie să prezinți un PCR negativ sau un test rapid, ca să nu stai 10 zile în carantină.

Aceleași condiții trebuie îndeplinite și dacă mergi în Spania. Singura diferență este că ai nevoie de Certificatul Verde care să ateste că ai avut COVID și care nu trebuie să fie mai vechi de 6 luni de la emitere.

Cetăţenii vaccinați pot merge în Franța fără nicio restricție. La fel și dacă ai avut COVID, dar îți trebuie PCR-ul inițial pozitiv sau un test de anticorpi nu mai vechi de 6 luni. Dacă nici nu ești vaccinat, nici COVID nu ai făcut, atunci se ia în calcul zona din care călătorești – verde, galbenă sau roșie. Ți se va cere un motiv serios de călătorie, un PCR sau un test rapid negative. Cei care vin dintr-o zonă galbenă sau roșie e posibil să stea între 7 și 10 zile în carantină, scrie Antena 3.

În Austria poți intra fără nicio restricție timp de 270 de zile de la cea de-a doua doză de vaccin. Dacă ai avut COVID, poți călători liber în cele 180 de zile de după infectare, dar îți trebuie un certificat care să arate câți anticorpi ai în urma bolii, valid 90 de zile de la emitere. Poți călători liber și dacă ai avut COVID și ai primit o singură doză de vaccin. Dacă nu ești vaccinat și nici nu ai avut COVID îți trebuie un test PCR nu mai vechi de 72 de ore sau un test de anticorpi făcut cu cel mult 48 de ore înainte de plecare.

În Bulgaria lucrurile sunt cât se poate de simple: puteți intra și călători liber în țara vecină fără să aveți nevoie de dovada vaccinării sau de un test PCR negativ. Singura condiție este să veniți din România.

Și în Ungaria, românii călătoresc fără restricții, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați sau dacă au avut sau nu COVID. Sunt aceleași condiții ca în Bulgaria.

În Marea Britanie nu poți călători liber decât dacă ești vaccinat, vii dintr-o țară verde şi îţi faci teste înainte să pleci şi când ajungi. Faptul că ai avut COVID 19 nu înseamnă că poți circula liber în UK, iar dacă nu ești vaccinat şi nici nu ai avut COVID intri automat 10 zile în carantină, faci teste şi în a doua şi în a opta zi, iar dacă primul test iese negativ, vei putea ieși din izolare în ziua a cincea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.