Week-end cu meciuri internaționale de handbal feminin și masculin la Sala Polivalentă ”Lascăr Pană”!

jandarmiSâmbătă,  14 noiembrie a.c., începând cu orele 18.00, efectivele de jandarmi vor asigura ordinea şi siguranţa publică, la Sala Polivalentă „Lascăr Pană” din Baia Mare, cu ocazia desfăşurării meciului international de handbal feminin dintre echipele H.C.M. Baia Mare şi Krim Ljubliana, din cadrul din cadrul Women’s Champions League, ediţia 2015-2016.  Se preconizează participarea unui număr de 1.700 spectatori.

Duminică, 15 noiembrie a.c., începând cu orele 16.00, efectivele de jandarmi vor asigura ordinea şi siguranţa publică, la Sala Polivalentă „Lascăr Pană” din Baia Mare, cu ocazia desfăşurării meciului international de handbal masculin dintre echipele H.C.M. Minaur Baia Mare şi Skjern Handbold, din cadrul Ligii Campionilor la handbal masculin. La această competiţie organizatorul preconizează participarea unui număr de 1.700 spectatori.

Jandarmii din cadrul I.J.J. Maramureş, în cooperare cu efective din cadrul Poliţiei Maramureş, Poliţia Locală Baia Mare şi I.S.U. Maramureş vor asigura condiţiile de securitate pentru toţi participanţii la aceste manifestări sportive. În situaţia în care se constată că, în urma producerii unor acte de violenţă este pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a spectatorilor, sportivilor, oficialilor, personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participant, se va acţiona pentru restabilirea ordinii publice în interiorul arenei sportive.

 

Răspunderea pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică revine organizatorului

Reamintim că răspunderea pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică în interiorul arenei sportive revine organizatorului. Jandarmeria Maramureş invită spectatorii să respecte prevederile legale pe timpul deplasării către locul de desfăşurare a competiţiei sportive, în apropierea şi în interiorul sălii polivalente. Conform legislaţiei în vigoare, se vor executa controale corporale şi ale bagajelor de către jandarmii aflaţi în dispozitivele de prefiltrare dar şi la porţile de acces în sală.

Pentru evitarea incidentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure ordinea publică, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş face următoarele recomandări:

– spectatorii trebuie să respecte măsurile adoptate de organizator (ora de acces, obiecte interzise, locuri de parcare, punctele de acces, etc.);

– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul forţelor de ordine;

– înainte, pe timpul desfăşurării şi după încheierea competiţiei sportive spectatorii trebuie să dea dovadă de fair-play pentru susţinerea echipei favorite şi să nu arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori, să nu pătrundă în spaţiul de joc sau să deterioreze mobilierul în interiorul locului de desfăşurare a meciului;

– participanţii la acest eveniment trebuie să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să manifeste răbdare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.