Weekend canicular în Maramureș. Ce avertizări transmit meteorologii pentru perioada următoare?

Vremea va fi calduroasa, local caniculara. Disconfortul termic va fi accentuat si indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi local pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata si noaptea. Vantul va sufla slab, la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 33 si 36 de grade, iar cele minime intre 15 si 18 grade.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 22 și 23 iulie
Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat

Vineri (22 iulie) și sâmbătă (23 iulie), valul de căldură se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18…20 de grade.

COD PORTOCALIU
Fenomene vizate: val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat
Interval de valabilitate: 22 și 23 iulie

Pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă (22 și 23 iulie) în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 24 și 25 iulie
Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat

Pe parcursul zilelor de duminică (24 iulie) și luni (25 iulie) valul de căldură va persista în regiunile sudice și sud-estice, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade.

Notă: De marți (26 iulie) valul de căldură se va extinde din nou și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

COD PORTOCALIU
Fenomene vizate: val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat
Interval de valabilitate: 24 iulie

Duminică (24 iulie) în Oltenia, Muntenia și sud-vestul Dobrogei valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…41 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.