Zece „perle” de la examenul de simulare la limba română 2015, clasa a-VIII-a

perle-bac_3159Zece „perle” de la examenul de simulare la limba română 2015, clasa a-VIII-a.

1.”Autorul face mişto de cei care n-au iubit sau iubită, deci nu le e dor de el sau de ea. Omul acela se simte cu adevărat prost.”

2. “Când am plecat la ştrand cu prietenii mei era o zi din luna august pe la prânz, dacă stau să mă gândesc la contextul spaţio-temporal”.
3. “Eu mai am de scris, dar zice că ne ea foile!!!”
4. “La începutul verii, eu plecam cu avionul în Austria, pentru că tocmai luasem examenul cu nota 10. Aţi ghicit deja, era o întâmplare pur imaginară!”.
5. “Foaie verde fir mohor / Când văd subiectul mor / Nu-i ca fulgerul uşor / Ce fac doruleţul meu?!” // Foaie verde fir mohor / Toată lumea are dor / Şi-i ca fulgerul uşor / Numai doruleţul meu, nu!”
6. “Era 15 iulie şi eu eram la schi cu tata şi cu mama. A fost o întâmplare de neuitat şi sunt sigură că n-o veţi uita nici dumneata.”
7. “Deşi pare ruşinos să spun asta, textul pare scris de o femeie uşoară, care îi invită pe bărbaţi la ea în fiecare noapte. Mesajul este clar în versul ”’să vină seara la mine.”
8. “Autorul se văicăreşte că îi e foarte dor. Autorul se laudă că are o grămadă de dor şi poate să mai dea şi la alţii, dacă alţii are prea puţin.”
9. “Comparaţie e când poporul spune că dragostea e ca nisipul. Pentru mine dragostea e ca un foc care îl simţi în stomac.”
10. “Numele autoarei este Bianca Sara. Numele articolului e prea lung şi nu-mi încape pe un rând, deci nu e bun de titlu. Seara e prima parte din vorbirea autorului. În acest caz, vorbirea e în scris.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.