Zeci de copii din Lăpușel se bucură de un nou centru educațional!

lapuselGabriel Zetea: ”Peste 450.000 de lei alocați prin PNDL pentru modernizarea Grădiniței cu Program Normal Lăpușel”

Un nou centru educațional a fost inaugurat, zilele trecute, în Maramureș. Gabriel Zetea, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș a explicat că este vorba despre Grădinița cu Program Normal Lăpușel, pentru a cărei modernizare s-au alocat peste 450.000 de lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Beneficiarii sunt preșcolarii din comuna Recea, sat Lăpușel, iar în cazul a 22 de copii, tutorii lor au depus deja cereri la Primăria Recea pentru înființarea unei grupe cu program.

”Cea mai mare satisfacție mai mare în administrație este atunci când vezi finalizarea cu bine a unui proiect. Investițiile în infrastructura de educație sunt, cred eu, cele mai importante. Trebuie să facem eforturi cât mai mari, în continuare, pentru a asigura copiilor noștri condiții excepționale pentru a se putea dezvolta armonios. Cu cât vom avea mai multe generații educate care vin în spatele nostru, cu atât va crește mai mult nivelul general educațional al țării. În Lăpușel avem un exemplu de grădiniță care depășește, ca facilități oferite copiilor, cele mai multe dintre grădinițele din municipiul Baia Mare. Asta demonstrează, cu adevărat, preocuparea zilnică a administrației locale pentru bunăstarea locuitorilor. Sunt încântat să văd aleși locali serioși, cum este cazul primarului din Recea, Octavian Pavel, care se gândesc cu adevărat la viitorul comunității pe care o păstoresc”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

lapusel1Octavian Pavel: ”Avem 22 de cereri de la părinți pentru o nouă grupă cu program prelungit”

Conform informațiilor oferite de primarul comunei Recea, Octavian Pavel, clădirea grădiniței, care a fost renovată și modernizată complet era una veche, iar acum a fost transformată într-un modern centru de învățare pentru cei mici. ”Avem două grupe funcționale și dorim să facem și o grupă pentru grădiniță cu program prelungit. Avem deja 22 de cereri înregistrate de la părinți și, în acest sens, am pregătit deja o a treia grupă, unde am montat pătuțuri și măsuțe pentru cei mici. Investiția totală este de 470.000 de lei și a fost finalizată în decursul a numai trei luni de zile. Am modernizat grupele de curs, grupurile sociale, iluminatul, am pus gresie și faianță, centrală electrică, am schimbat acoperișul și podelele. Am avut parte de un constructor extraordinar, căruia i-am plătit doar 27.000 de lei din lucrare, însă a fost de acord să aștepte să facem deconturile după ce primim banii de la PNDL. Grădinița din Lăpușel este o altă promisiune electorală pe care am dus-o la îndeplinire”, a explicat primarul orașului Recea, Octavian Pavel.lapusel2

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.