Zgomotul muzicii tehno este soluția găsită de un oraș belgian pentru a îndepărta romii

În micul oraș belgian Landen, situat la circa 60 de kilometri est de Bruxelles, s-a încercat miercuri o modalitate inedită de a determina un grup de romi să elibereze un teren industrial pe care l-au ocupat abuziv cu trei zile în urmă, reprezentanți ai autorităților locale punând muzică tehno la volum maxim în apropierea respectivului teren, scrie presa locală citată de AFP.

Foto: (c) Constantin DUMA / AGERPRES ARHIVĂ

Romii instalaseră acolo circa 30 de corturi, fără acordul proprietarului sau al primăriei. În urma discuțiilor cu autoritățile, romii au promis că vor elibera terenul până marți dimineață, dar nu s-au ținut de cuvânt și au spus că vor pleca vineri.

Drept urmare, primarul orașului Landen, Gino Debroux (socialist), a decis să instaleze lângă tabăra romilor o instalație de sonorizare de 14.400 de wați și a apelat pentru acest demers la ajutorul unui DJ local. Așadar, miercuri dimineață muzica tehno se putea auzi la volum maxim în acel loc, după cum arată un filmuleț postat pe site-ul ziarului local Het Belang van Limburg.

Totuși, succesul inițiativei nu a fost unul imediat, conform imaginilor doar o fetiță de vreo zece părând agitată în mijlocul taberei.

Între timp, negocierile cu poliția au fost reluate și muzica a fost oprită, primarul Debroux afirmând ulterior că romii s-au declarat ‘dispuși să plece’.

Însă ideea lui a fost criticată chiar și în interiorul propriului său partid. ‘Nu e OK ce se întâmplă la Landen. Nu e OK deloc’, a scris pe contul ei de Twitter ministra socialistă Freya Van den Bossche, responsabilă cu protecția socială în guvernul regional flamand.

AGERPRES

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.