ZILE LIBERE. Vezi când s-a stabilit următoarea zi liberă după Rusalii. Compensaţii pentru cei care lucrează

ZILE LIBERE. Vezi când s-a stabilit următoarea zi liberă după Rusalii. Compensaţii pentru cei care lucrează

Zile libere 2019. Au trecut Rusaliile, care au adus două zile libere pentru angajați, iar urmaătoarea zile liberă este pe 15 august, joi, de Adormirea Maicii Domnului. Aceasta înseamnă că luna iulie nu aduce nicio zi liberă legală pentru angajați. Cei care au muncit de Rusalii trebuie să primească compensații, conform legislației muncii, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat.

Zile libere 2019. Joi, 15 august, când creștinii celebrează Adormirea Maicii Domnulu, va fi zi liberă, stabilită prin lege.

Pentru că pică joi, este posibil, ca și în alți ani, ca Guvernul să acorde și vineri liber, pentru a face punte cu weekend-ul, urmând ca ziua de vineri, 16 august, să fie recuperată ulterior.

Ultimele zile libere au fost de Rusalii, 16-17 iunie. Luna iulie, din păcate pentru angajați, nu conține nicio zi liberă prin lege.

Există și angajați care nu-și pot lua liber, prin natura meseriei (spitalele, poliția, transportul în comun etc.). Salariaților care nu pot beneficia de această zi liberă li se va asigura compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile, confirm legii.

Zile libere până la sfârșitul anului

15 august (joi) – Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (sambata) – Sfantul Andrei

1 decembrie (duminica) – Ziua Marii Uniri

25 decembrie (miercuri)  – Craciun

26 decembri (joi) – Craciun.Sursa: romaniatv.net 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.