Zilnic, peste 70 de jandarmi în misiune! 143 de misiuni de menținere a ordinii publice, din care 38 de mandate de aducere

jandarmi1În intervalul  9 – 15 noiembrie  a.c., 509 jandarmi au acționat pentru asigurarea ordinii și siguranței publice la nivelul judeţului, însumând peste 143  de misiuni de menținere și asigurare a ordinii publice, din care opt de asigurare a ordinii publice la manifestări cultural artistice şi sportive, 27  misiuni în cooperare/ colaborare cu alte instituţii, șase misiuni de restabilire a ordinii publice, 38 mandate de aducere şi 90 misiuni de menţinere specific pe raza localităţilor urbane şi rurale.

Misiunile de asigurare a condiţiilor de securitate specifice şi a climatului optim de siguranţă la competiţiile sportive – meciurile internaţionale de handbal feminin şi masculin din cadrul Champions League ediţia 2015-2016, din 14 şi 15 noiembrie, au impus prezenţa unui număr considerabil de jandarmi, nefiind  înregistrate evenimente nedorite.

În acest interval, pe timpul patrulărilor independente, având în vedere neregulile depistate, efectivele de jandarmi au constatat independent  două fapte cu caracter penal cu un făptuitor, iar pentru șase fapte penale  săvârşite de trei autori, constatate în sistemul integrat de ordine publică s-au întocmit actele premergătoare, fiind predate organelor de cercetare penală competente.

 

81 de sancțiuni contravenționale aplicate de jandarmii maramureșeni în ultima săptămână

Jandarmii maramureşeni au intervenit în diverse situații pentru aplanarea stărilor conflictuale și asigurarea climatului de normalitate, fiind aplicate 81 sancțiuni contravenționale. Dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică.

Cu ocazia activităților de patrulare în mediul urban, jandarmii au constatat 65 fapte contravenționale, dintre care 32 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991 (tulburarea liniştii publice, scandaluri, refuz de legitimare, consum de alcool în spaţii publice, nerespectarea normelor de acces în instituţii publice),  33  la H.C.J. nr. 38 / 2003 (absenteism şcolar).

În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate  16  fapte contravenționale, dintre care trei la Legea nr. 61/1991 (provocare de scandaluri, tulburări ale liniştii publice),  13 nereguli la Legea nr. 171/2010 (ridicare resturi exploatare forestieră) .

Pe timpul executării misiunilor specifice, au fost legitimate 86 persoane, șase persoane fiind conduse la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.