Zimbrii vor forța pe final de tur desprinderea de pluton

rugbySâmbătă, 3 mai, începând cu ora 13.00, Arena Lascăr Ghineţ din Municipiul Baia Mare ne propune un nou regal rugbystic susţinut de vicecampioana României, CSM Ştiinţa Baia Mare, respectiv CSMBucureşti. Partida face parte din cea de-a şasea rundă a Superligii de rugby, penultima din acest tur de campionat.

Pornind de la indubitabila certitudine că formaţia bucureşteană, alături de campioana României, RCMTimişoara, sunt formaţiile cele mai tinere din actualul sezon al Superligii, actul de naştere al CSM-ului datând de pe data de 24 iunie 2007, iar cel al grupării bănăţene de pe data de 20 iulie 2007, putem evidenţia clar diferenţa de cultură rugbystică a celor două enclave, CSM Ştiinţa Baia Mare fiind fondată cu exact trei decenii mai devreme pe (1 ianuarie 1977).

Istoria meciurilor directe este una extrem de scurtă şi fără sinuozităţi, cele două formaţii bifând cu această ocazie a 11 întâlnire directă. Prima confruntare directă s-a consemnat la finele lunii septembrie 2007, iar ultima în stagiunea trecută pe data de 24 iulie 2013. Cu zece victorii din tot atâtea meciuri jucate, zimbrii au marcat 401 puncte primind doar 111. În acest interval de doar şapte ani, cele două formaţii s-au întâlnit doar în cinci dintre sezoane, de fiecare dată doar în etapele din sezonul regulat. În patru dintre partide, oaspeţii de sâmbătă au marcat doar câte trei puncte (în speţă câte o singură lovitură de pedeapsă), în timp ce în ambele partide din sezonul trecut, rugbyştii bucureşteni au izbutit o simetrie perfectă înscriind 18 puncte.

Cât priveşte actualul lot, CSM Bucureşti conduce doar la media de vârstă a jucătorilor, care este de 25 de ani şi 6 luni faţă de 26 de ani şi 3 luni a băimărenilor, iar la capitolul jucătorilor legitimaţi  bucureştenii au un lot de 36 de rugbyşti, cu doi mai mult faţă de CSM Ştiinţa Baia Mare.

Privind cu atenţie casetele tehnice ale celor două echipe aflate pe poziţiile 1 şi 4, CSM Bucureşti conduce cu 6-2 la capitolul cartonaşelor galbene încasate  (patru dintre ele fiind primite în ultima etapă de pe teren propriu cu RCM Timişoara).  Zimbrii conduc cu 14-13 la capitolul eseurilor reuşite, neo-zeelandezul Samoa Luke conducând cu 51 de puncte în topul marcatorilor. Din cele 13 eseuri izbutite de bucureşteni doar 8 au fost transformate, centrul Andrei Filip ocupând poziţia a treia în clasamentul golgeterilor. Cât priveşte segmentul loviturilor de pedeapsă, CSM Ştiinţa Baia Mare se impune cu 6-3, fundaşul de 26 de ani adus în această iarnă, Samoa Luke, fiind de departe cel mai eficient jucător al actualei stagiuni.

Parcursul din actualul sezon regulat al Superligii de rugby ediția 2014

Etapa 1, CSM Știința 29.03.2014 – Dinamo Bucuresti 49-3
Etapa 2, RCM 05.04.2014 Timișoara – CSM Știința 13-19
Etapa 3, CSM Știința 12.04.2014 – termostatul
Etapa 4, 17.04.2014 CSM Știința – CSA Steaua Bucuresti 31-3
Etapa 5, 26.04.2014 RCJ Farul Constanta – CSM Știința 15-17

Etapa 1, 29.03.2014 Farul Constanta – CSM Bucuresti 29-22
Etapa 2, 05.04.2014 CSM Bucuresti – stat
ETAPA 3, CSM Bucuresti 12.04.2014 – Universitatea Cluj 29-12
Etapa 4, 17.04.2014 Dinamo Bucuresti – CSM Bucuresti 16-27
Etapa 5, CSM Bucuresti 27.04.2014 Timișoara RCM-12-36

Palmaresul meciurilor directe

Divizia Națională Ediția 2007-2008
Etapa 2, 29.09.2007 U CSM Baia Tie – CSM Bucuresti 40-3
Etapa 7, 03.11.2007 CSM Bucuresti – U CSM Baia Tie 3-14

Divizia Naţională Ediția 2010
Etapa 3, 10.04.2010      CSM Bucureşti – CSM Ştiinţţa      12  – 34
Etapa 8, 08.05.2010      CSM Ştiinţa – CSM Bucureşti        77  –  3

Superliga de Rugby Ediția 2011
Etapa 2, 02.04.2011      CSM Ştiinţa – CSM Bucureşti        41  – 19
Etapa 9, 21.05.2011      CSM Bucureşti – CSM Ştiinţa          3  – 33

Superliga de Rugby Ediţia 2012
Etapa 3, 21.04.2012      CSM Bucureşti – CSM Ştiinţa          10  – 20
Etapa 10, 25.07.2012      CSM Ştiinţa – CSM Bucureşti       45  – 22

Superliga de Rugby Ediția 2013
Etapa 6, 24.04.2013      CSM Bucureşti – CSM Ştiinţa          18  – 52
Etapa 13, 24.07.2013      CSM Ştiinţa – CSM Bucureşti        45  – 18

 Alin Boțioc   

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.