Ziua Bolnavului, zi cu semnificaţie specială: Un gând de suflet  pentru cei aflaţi în suferinţă

Ziua Bolnavului, zi cu semnificaţie specială: Un gând de suflet  pentru cei aflaţi în suferinţă

Pentru cei aflaţi în suferinţă alinarea vine de la aproapele lor, de la familie, medici, asistente, infirmiere care au făcut din meseria de a îngriji bolnavii o adevărată vocaţie. În ultimii ani, data de 11 Februarie este pentru persoanele cu suflet mare din Maramureş ziua în care vin alături de bolnavi pentru a-i încuraja, pentru a le aduce mici bucurii, ziua în care preoţi ortodocşi şi catolici îşi unesc rugăciunile pentru sănătatea bolnavilor.

Dăruirea şi slujirea pentru cei aflaţi în suferinţă ţin de sufletul fiecărui om. Un gând de alinare pentru cei bolnavi trebuie să fie mereu în sufletul nostru.

Ziua Mondială a Bolnavului, instituită de Papa Ioan Paul al II-lea, la 13 mai 1992 este dedicată celui aflat în suferință și omului aflat lângă el. Este în strânsă legătură cu prima apariție a Sfintei Fecioare Maria la Lourdes, pe data de 11 Februarie. Această zi le-a găsit pe Doamnele cu suflet mare alături de cei   aflaţi în spitale, cărora le-au adus alinare pentru suferinţa lor.

Un cuvânt de încurajare, un gând bun pot însemna mult pentru un bolnav. Sănătatea este un dar, iar suferinţa poate fi alinată prin bunătate şi gesturi simple.

Dr. Viorica Cherecheş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.