Ziua Culturii Naționale la Liceul Teoretic ,,Bogdan- Vodă” Vișeu de Sus

Pentru a prefigura Ziua Culturii Naționale, catedra de limba și literatura română de la Liceul Teoretic ,,Bogdan-Vodă”, Vișeu de Sus, a organizat evenimentul ,,Bucură-te de Eminescu!”, sub forma unui concurs de recitare pentru elevii din clasele IX-XII. Astfel, doamnele profesor Ana Andreica, Mihaela Boșca, Florica Chiuzbăian, Ana Maria Tomoiagă, Petruța Rus,Monica Grad, alături de doamna director Viorica Hojda și doamna bibliotecar Anca Hrițiuc au găzduit o competiție menită să susțină talentul artistic, interpretativ al elevilor.

Ziua Culturii Naționale reprezintă un eveniment cultural important, implementat din 15 ianuarie 2011 încoace, menit să cultive interesul pentru creația eminescienă și să reprezinte o reflecție relevantă asupra creației lirice. Pentru a-și dezvolta abilitățile artistice, dicția, pentru a-și cizela, cu timpul, comunicarea publică, elevii liceului și-au expus nebănuitele talente prin recitarea unor poezii din creația lui Mihai Eminescu. În plus, aceștia au realizat materiale creative, postate pe platforma Padlet, îmbinând artele plastice cu competențele digitale în prezentarea poeziilor preferate din creația lui Mihai Eminescu.

Elevii participanți au fost cei din clasele a IX-a B, a IX-a D, a IX-a E, a IX-a G, a XI-a E , a XI-a F, a XI-a B, a XII -a A, a XII-a B, aceștia având prilejul să-și exprime emoțiile și personalitatea lor creatoare.

Astfel, evenimentul a fost o reîntoarcere la esența poeticului: împărtășirea sentimentului artistic cu publicul.

Îi felicităm pe elevii noștri pentru curajul și dăruirea de care au dat dovadă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.