Ziua Drapelului Naţional al României, prilej de a ne manifesta mândria că suntem români

În această zi de mare sărbătoare naţională, 26 iunie, ne închinăm cu respect în faţa unuia dintre cele mai importante simboluri ale României – tricolorul. Alături de stema şi de imnul ţării noastre, Drapelul Naţional al României trebuie preţuit, fiind una dintre cele mai mari bogăţii ale românilor. Generaţii întregi s-au jertfit pentru apărarea acestui simbol care semnifică unitatea poporului român, iubirea de patrie, egalitatea între cetăţeni, credinţa în Dumnezeu şi mândria de a fi români.

 De Ziua Drapelului Naţional al României, la fel ca în fiecare zi, trebuie să ne aducem aminte de cei care s-au jertfit pentru integritatea şi libertatea poporului şi a ţării noastre, să ne rugăm pentru liniştea eroilor neamului românesc, păstrându-le vie memoria. Nu trebuie să permitem nimănui să ştirbească iubirea şi respectul pentru neamul nostru şi pentru patrie!
În fiecare zi avem datoria morală de a face tot ceea ce este corect şi necesar pentru a păstra intacte valorile morale şi materiale, integritatea ţării noastre, contribuind în acelaşi timp la dezvoltarea continuă a României. O altă datorie este să le predăm copiilor noştri respectul pentru eroi, iubirea faţă de români şi România. Pentru că noi suntem România şi de noi depinde destinul ţării noastre! Pentru toate acestea, astăzi, la fel ca în fiecare zi a vieţii noastre, trebuie să fim mândri că suntem români!
Mă închin cu iubire şi nemăsurat respect în faţa Drapelului Naţional al României, simbol sub care m-am născut, am crescut şi pe care îl voi preţui mereu.
Cătălin Cherecheş
Primarul Municipiului Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.