Ziua Europeană de Prevenire a Furturilor din Locuințe

Azi, la nivel național, Poliția Română celebrează Ziua Europeană de Prevenire a Furturilor din Locuințe. Conceptul se fundamentează pe importanța conștientizării de către cetățeni a necesității adoptării unei atitudini prudente față de locuința și bunurile proprii.

În județul Maramureș, din situația operativă înregistrată la nivelul structurilor de specialitate, se constată că acest tip de infracțiune se află pe un trend descendent.

Chiar dacă numărul furturilor din locuințe este în scădere, cu 18,02% mai puține față de primele cinci luni ale anului trecut, siguranța locuinței trebuie să fie o preocupare continuă pentru fiecare dintre noi. Orice tip de furt atrage după sine nu doar pierderea materială, ci și un disconfort emoțional puternic.

Polițiștii de prevenire sunt angrenați și astăzi în activități menite să conștientizeze cu privire la măsurile de precauție necesare pentru prevenirea acestui tip de infracțiune. De subliniat este faptul că locuinţele cu măsuri vizibile de siguranţă, de cele mai multe ori, sunt evitate de către hoți. Fiți vigilenți și luați-vă toate măsurile astfel încât să preveniși victimizarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.