Ziua internațională a romilor, prilej de sărbătoare pentru Școala Nicolae Bălcescu Baia Mare, cartierul Ferneziu! GALERIE FOTO

12993476_1599913366993703_3411714764672988366_nZiua  internațională a romilor, prilej de sărbătoare pentru Școala Nicolae Bălcescu Baia Mare, cartierul Ferneziu

Spectacolul organizat de Școala Nicolae Bălcescu Baia Mare  cu ocazia “Zilei Internaționale a Romilor” a avut loc ieri, 8 aprilie 2016 , în curtea școlii din cartierul Ferneziu.

Diversitate culturală, interculticultutalitatea, originalitate, prietenia și toleranța și-au pus amprenta asupra spectacolului oferit de către elevii și copiii unității școlare.

Activitatea artistică  a  cuprins dansuri , recitaluri, scenete atât în limba romani cât și în română și maghiară.

Spectacolul a  stârnit ropote de aplauze din partea părinților și a bunicilor,  veniți pentru a-și încuraja micuții.

Prezent la eveniment  primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a transmis celor prezenți faptul că este foarte important pentru comunitatea  romă să  învețe  despre cultura și istoria lor.

„Asta cred că trebuie să învețe. să învețe în primul rând cine sunt ei și dacă vor învăța și dacă vor ști cine sunt ei, de unde vin, ce repere au și ce personalități au fost din comunitatea romă în toată lumea atunci vor avea respect față de ei în primul rând”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Directorul școlii, profesor Pop Silvia  a  precizat că Școala Nicolae Bălcescu este o școală a tuturor copiilor, iar Ziua internațională a romilor reprezintă un prilej de sărbătoare pentru această instituție școlară, multiculturală cu accent pe promovarea educație incluzive,  în scopul integrării educaționale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.