Ziua Medicului Veterinar

veterinariPrefectul judetului Maramures Anton Rohian a participat joi, 15.05.2014 la manifestarea dedicata „Zilei Nationale a Medicului Veterinar”. Istoria medicinei veterinare româneşti arată că de această zi sunt legate momente importante. Astfel, în 15 mai 1861, Alexandru Ioan Cuza a înfiinţat prin decret „Şcoala de Medicină Veterinară” iar zece ani mai târziu, la aceeaşi dată, a fost înfiinţată şi „Asociaţia Medicilor Veterinari din România.
Cu aceasta ocazie prefectul Anton Rohian a tinut sa felicite medicii veterinari prezenti la intalnire si a subliniat importanta legaturii dintre acestia si fermieri: „Vă mărturisesc sincer, că mă simt foarte apropiat de fiecare dintre dumneavoastră şi vreau să mă credeţi că vă înţeleg zbaterile. Dacă domeniul meu de suflet este cel agricol, pentru dumneavoastra este îngrijirea animalelor. Cred cu tărie că relaţia dintre fermier și medicul veterinar este una extrem de importantă. Fără un medic, indiferent că e privat sau că e de stat, fără un medic veterinar, zootehnia nu poate să aibă posibilitatea de a-și valorifica rezultatul muncii.” – a declarat prefectul Anton Rohian.
De asemenea, domnia sa a inmanat presedintelui Colegiului Medicilor Veterinari Maramures dr. Corneliu Talos o diploma aniversara „In semn de apreciere pentru aportul adus in asigurarea sanatatii animalelor, protejarea sanatatii maramuresenilor si a ecosistemului”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.