Ziua Mondială a Oceanelor 2014 – „Împreună, avem puterea de a proteja oceanul”

ziua-apeiCea mai mare amenințare la adresa oceanelor este „lipsa de voință politică”, avertizează un responsabil al Greenpeace, duminică, de Ziua Mondială a Oceanelor, potrivit Europa Press.

‘Oamenii politici nu trebuie să mai manifeste memorie de pește, ci să-și amintească de angajamentele semnate în Europa, în scopul de a proteja oceanele și pe cei care trăiesc de pe urma lor’, a declarat Celia Ojeda.

Pentru a marca această Zi, voluntari ai Greenpeace ies duminică pe străzile mai multor orașe din Spania — Barcelona, Valencia, Alicante, Palma de Mallorca, Murcia, Almería, Córdoba, Málaga, Pontevedra, Santiago de Compostela, Bilbao, Vitoria, León, Avilés, Zaragoza, Las Palmas de Gran Canaria și Madrid.

Prin Rezoluția A/RES/63/111 din 5 decembrie 2008, Adunarea Generală a ONU a ales 8 iunie pentru sărbătorirea Zilei Mondiale a Oceanelor.

Tema ediției din 2014 a acestei Zile este „Împreună, avem puterea de a proteja oceanul”, semnalează ONU pe site-ul său.

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Oceanelor 2014 coincide cu prima zi a celei de-a 24-a reuniuni a Conferinței statelor părți la Convenția Națiunilor Unite asupra dreptului mării. Anul 2014 marchează, de asemenea, a 20-a aniversare a intrării în vigoare a Convenției, amintește ONU, într-un comunicat.

Potrivit ONU, este important să se celebreze Ziua Mondială a Oceanelor pentru a aminti importanța oceanelor în viața de zi cu zi, oceanele fiind adevărați plămâni ai planetei, pentru informa în legătură cu impactul acțiunilor omului asupra oceanului, pentru a dezvolta o mișcare mondială în favoarea oceanelor, pentru a mobiliza și a uni populația lumii în jurul unui proiect de gestionare durabilă a oceanelor planetei, întrucât ele constituie o sursă importantă de hrană și de medicamente, ca și un element esențial al biosferei, precum și pentru a sărbători frumusețea și bogăția oceanului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.