Ziua Mondială a Sindromului Down marcată la Esperando

downAvând în vedere că Ziua Mondială a Sindromului Down este aniversată anual în data de 21 martie, iar anul acesta este sâmbăta, am ales să marcăm această zi mai repede.

Lucru făcut justificat, deoarece copiii şi tinerii de la Esperando nu vin la Centrul de Recuperare, sâmbăta.

Astfel că, astăzi, 20 martie, în Centrul Esperando s-au organizat diferite activităţi pentru copiii şi tinerii cu Sindrom Down, beneficiari ai Asociaţiei Esperando şi nu numai.

Alături de ceilalţi copiii şi tineri cu nevoi speciale, aceştia au participat la diferite jocuri şi momente distractive.

Marcarea acestei manifestări a fost iniţiată la nivel mondial în noiembrie 2005, iar cu un an mai tarziu au avut loc şi primele acţiuni de amploare care au atras atenţia asupra necesităţii înţelegerii acestui sindrom.

A urmat apoi ca în 2011, să fie adoptată de către Organizaţia Naţiunilor Unite rezoluţia ce stabileşte ziua de 21 martie, ca fiind Ziua Mondială a Sindromului Down.

Sindromul Down este o afecțiune cromozomială care este prezentă la copil încă din momentul conceperii, şi este cauzată de prezența unui cromozom 21 suplimentar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.