Ziua Națională a României sărbătorită de elevii Școlii Generale ”I.L. Caragiale” FOTO

Ziua Națională a României sărbătorită de elevii Școlii Generale ”I.L. Caragiale”

 Însemnătatea Zilei Naționale a României a fost marcată, așa cum se cuvine, și la Școala Generală ”Ion Luca Caragiale” din Baia Mare. În prezența directorului adjunct, Eugenia Pampa, care a deschis festivitatea cu un discurs despre semnificația Zilei de 1 Decembrie, elevii claselor a VI-a A, a VI-a B și a VIII-a A au prezentat câteva momente artistice, corelate cu istoria poporului român și ce a reprezentat Marea Unire de la Alba Iulia, din 1918. Evenimentul a fost moderat de profesorul documentarist Ionița Mateșan, care a prezentat, pe rând, participanții la acțiune.

Profesorul de istorie, Mihaela Gherheș a fost cea care i-a îndrumat pe elevii clasei a VIII-a A în pregătirea materialului de prezentare a românilor cu care ne mândrim și care au avut un aport important pentru istoria noastră, unul dintre aceștia fiind Vasile Lucaciu. Elevii claselor a VI-a A și a VI-a B, pregătiți de profesorul de limba română, Lavinia Buda, au prezentat citate referitoare la patriotism, iar în final, corul Școlii Generale ”Ion Luca Caragiale”, coordonat de prof. Crina Șomcutean a intonat cântece istorice.

Elevii instituției de învățământ au arătat un interes crescut față de istoria poporului român și au dovedit faptul că înțeleg însemnătatea Zilei Naționale, o zi atât de importantă pentru românii de pretutindeni, oriunde se află în această lume.IMG-20151126-WA0005

Amalia Babici Man

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.