Ziua Națională a României sărbătorită la Vișeu de Sus         

Duminică, 1 decembrie, alături de toți cei care simt românește, vișeuanii au sărbătorit Ziua Națională a României, prilej de rememorare a jertfei înaintașilor și a luptei pentru constituirea statului național român. O zi cu profunde semnificații istorice, ziua în care la Alba Iulia Marea Adunare Națională a proclamat solemn unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România, desăvârșindu-se unitatea noastră națională.

La Monumentul Eroilor Vișeuani, corul bărbătesc al Bisericii Bunavestire din Vișeu de Mijloc (pr. Ioan Dunca, dirijor Iuliana Tomoiagă) a intonat Imnul de stat. A urmat ceremonialul religios, oficiat de un sobor de preoți în frunte cu protopopul Mihai Chira, apoi primarul orașului, Vasile Coman, a adresat câteva cuvinte celor prezenți, în încheiere afirmând : ”Ziua Națională a României este ziua tuturor românilor care-și prețuiesc istoria și identitatea. Este și ziua noastră, a tuturor celor ce ne-am întâlnit aici. De aceea, îl rog pe Bunul Dumnezeu să ne ajute să fim buni români și să trăim în pace și unitate și vă urez tuturor La mulți ani”!

Ceremonialul depunerii de coroane de flori din partea autorităților și instituțiilor orașului a încheiat manifestările de la Monumentul Eroilor. Au depus coroane de flori: Primăria și Consiliul Local, Unitatea militară 01824/E Vișeu de Sus, Secția de Jandarmi, Secția de pompieri, Sectorul Poliției de Frontieră Vișeu de Sus, Poliția Orașului Vișeu de Sus, Poliția Locală, PNL Vișeu de Sus, Rotary și Rotaract Vișeu de Sus.

Următorul moment din cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României s-a desfășurat la Casa de Cultură și a constat într-un spectacol de cântece patriotice, la care au luat parte: Grupul ”Floare de colț” din Borșa (coord. Costel Amorăriței), Corul bărbătesc din Vișeu de Mijloc (pr. Ioan Dunca, dirijor Iuliana Tomoiagă) și pr. Daniel Fărâmă, Nița Năsui, Georgiana Cocârcă, Grupul de fete de la Liceul Teoretic ”Bogdan-Vodă” coordonat de prof.documentarist Gabriela Szerasz. Spectacolul, prezentat de directorul Centrului Cultural-Social, dr. Anuța Pop, a încheiat un program frumos, care a arătat, încă o dată, că vișeuanii își prețuiesc istoria și identitatea.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.