Zodia Fecioară (23 august-22 septembrie)

Zodia Fecioară, din zodiacul clasic european, reprezintă a 6-a zodie pe cercul zodiacal (care cuprinde 12 zodii) cu începere din 23 august, încheindu-se pe 22 septembrie.

Zodia Fecioară este o zodie feminină de pământ, predominant practică, materială, guvernată de planeta Mercur.

Nativii acestei zodii sunt persoane demne de încredere, oameni alături de care te poți încumeta să pornești la drum lung. Poți fi sigur că nu te vor lăsa în impas, punându-și toate forțele de care dispun în slujba succesului.

Foarte ordonat, eficient și harnic, nativul acestei zodii are simț practic și o logică solidă. Cea mai importantă calitate este capacitatea de a analiza în profunzime toate aspectele unei probleme. El știe cel mai bine să compare, să evalueze, să sistematizeze și să califice. Își controlează foarte bine emoțiile și nu acționează decât extrem de rar din impuls, toate acțiunile sale fiind trecute prin excelentul filtru al stăpânirii de sine. Metodic, atent la detalii și capabil să reziste muncilor de rutină, se poate impune în lumea afacerilor. Una dintre trăsăturile sale pregnante este spiritul critic ce se poate transforma în „cicăleală” plictisitoare.

Rezervați, iubitori de artă, literatură și ordine, cei născuți în această zodie trebuie să lupte pentru a obține binecuvântările materiale ale vieții. Sunt genul de persoane care nu îmbătrânesc niciodată, netrădându-și decât foarte rar vârsta.

Piatra mistică — agat
Ziua norocoasă — miercuri
Numerele norocoase — 3, 5
Culori norocoase — bej, verde, galben
Simțul cel mai dezvoltat — pipăitul

Alimentele benefice: cartofii, guliile, țelina și alimentele menționate în zodia Gemenilor, deoarece au același guvernator — planeta Mercur.


Bărbatul născut în zodia Fecioară este înțelept, prudent, metodic, discret, gospodar, dar foarte critic. Preferă femeile echilibrate și constante, lângă care poate trăi în tihnă. Nu este bărbatul marilor pasiuni, dar știe să iubească sincer și profund. Are însă tendința să-și neglijeze partenera, preocupat fiind de carieră și de câștigurile materiale.


Femeia Fecioară se distinge prin grație, fragilitate și delicatețe. Dovedește un simț al observației deosebit de puternic și un spirit foarte critic. Se va analiza întotdeauna amănunțit și se va judeca pe sine foarte aspru. Are oroare să treacă drept mai mult decât este sau să pară ceea ce nu este. Această autorezervare și limitare o face critică atât cu sine, cât și cu ceilalți. Ca și bărbatul Fecioară, femeia Fecioară nu va avea mari pasiuni. Partenerul pe care îl alege îi va deveni soț, într-o uniune sinceră și durabilă. Ca mamă este foarte grijulie cu tot ce înseamnă cămin, familie și mai ales copii.

Copilul Fecioară, în relațiile cu copiii de vârsta lui, dă dovadă de timiditate și nesiguranță, simțindu-se bine în compania adulților. Refuză adesea sugestiile părinților, pe care le consideră prea fanteziste. Nu încearcă să se refugieze în lumi imaginare, deoarece se plictisește ușor de ele. Are un simț critic dezvoltat, lucru care nu e pe placul prietenilor lui și nici al părinților sau rudelor care vor fi agasate de criticile lui. Devine sârguincios dacă este convins că face un lucru util.

Compatibilitate cu alte zodii:
Excelentă (100%) — Fecioara, Capricorn, Taur
Bună (80%) — Scorpion, Rac
Delicată, riscantă (60%) — Săgetător, Gemeni
Dificilă, dar interesantă (50%) — Pești
Nerecomandabil (10%) — Balanța, Leu


Personalități de pe mapamond născute în zodia Fecioară: Albert Claude, Rachel Shelley, Carl Bosch, Ira Levin, Johann Wolfgang von Goethe, Werner Forssmann, Aleksandr Lukașenko, Richard Gere, Keanu Reeves, Rudolf Leiding, Carmit Bachar, Susumu Tonegawa, Edmund Gwenn, Wilson Greatbatch, Elia Kazan, Pink (Alecia Beth Moore Hart), Patrick O’Neal, Agostino Neto, Larry Gelbart, Barry White, Clara Schumann, Morten Harket, Lauren Bacall, Ana Moura, Maureen Catherine Connolly, Jorge Sampaio, Agatha Christie, Greta Garbo, Cardinalul de Richelieu, Lev Tolstoi, Maica Tereza.

Personalități din România născute în zodia Fecioară: Lucia Sturdza-Bulandra, Camil Baltazar, Lazăr Vrabie, Sebastian Papaiani, Ioan Isaiu, Nicolae Dobrin, Mircea Zaciu, Mihai Cafrița, Mihai Mălaimare, Dana Dogaru, Ioan Gyuri Pascu, Maria Ciobanu, Marina Voica, Constantin Codrescu, Valentin Tănase, Marius Bodochi, Angela Gheorghiu, Nicolae (Nae) Caranfil, Ileana Stana-Ionescu, Dida Drăgan, Anca Parghel, Marius Popp, Ducu Bertzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.