Atenție ȘOFERI! Cum PUTEȚI FENTA Codul Rutier ca SĂ PRIMIȚI CEA MAI MICĂ AMENDĂ?!

radarO scăpare a noului Cod Rutier face ca unii şoferi să primească cea mai mică amendă rutieră, adică 97 de lei.

Este cazul șoferilor care folosesc dispozitive de ascundere a numărului de înmatriculare.

Astfel de dispozitive se găsesc pe internet, iar vânzătorii se laudă că, în mai puţin de 2 secunde numărul este acoperit complet, timp mai scurt decât cel pentru reducerea vitezei în faţa unui radar.

VEZI:Atenție ȘOFERI! TAXA AUTO va fi restituită cu DOBÂNDĂ de la data plăţii!

Dispozitivul este, de fapt, un suport al plăcuţei de înmatriculare care are o perdeluţă de cauciuc. În momentul în care şoferul apasă pe unul dintre butoanele telecomenzii perdeluţa acoperă integral numărul de înmatriculare.

Setul se vinde pe internet cu 100 de euro și include suporturile pentru ambele plăcuţe de înmatriculare, (față, spate) telecomandă cu o rază de acţiune de până la 50 de metri şi accesoriile pentru montaj. Vânzătorul descrie că în doar 1,8 secunde numărul poate să fie acoperit integral cu perdeluţa de cauciuc din suportul numărului de înmatriculare. Vânzătorul descrie că, în cazul în care cel care foloseşte acest dispozitiv uită perdeluţa de cauciuc peste număr, un LED va pâlpâi ca să îl va avertizeze pe şofer.

Potrivit legislaţiei rutiere în vigoare, certificatul de înmatriculare nu poate fi reţinut dacă ești prins cu un astfel de dispozitiv, ci doar dacă nu funcţionează becurile care luminează numărul sau dacă, în faţa plăcuţei, sunt afişe reclame sau înscrisuri.

Pentru situaţia în care sunt montate dispozitive sau folii care ascund numărul de înmatriculare şoferul este sancţionat cu cea mai mică amendă prevăzută de Codul Rutier, adică 97 de lei dacă este plătită în 48 de ore.

sursa:newsar.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.