Ca la noi, la nimeni! Hoţi din locuinţe care primeau ponturi de la poliţişti, prinşi în flagrant

Trei persoane, membre ale unei grupări infracţionale care se ocupa cu furturi din locuinţe şi care primeau ponturi de la diferiţi angajaţi ai IPJ , au fost surprinse în flagrant de către poliţişti şi procurorii DIICOT, ei fiind reţinuţi pentru 24 de ore

Procurorii din Timişoara au dispus reţinerea pentru 24 de ore a trei bărbaţi, Graţian Ioan Pinter, Erwin Alin Muller şi Cristian Buta, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat, dare de mită, instigare la divulgare de informaţii nepublice şi şantaj, conform IPJ Timiş.

Grupul infracţional, coordonat de Graţian Ioan Pinter, a fost implicat în mai multe cazuri de furturi din locuinţe, din Timişoara, comise la „pont” şi urmate de vânzarea bunurilor pe piaţa neagră.

Din cercetări, procurorii au aflat că Pinter a stabilit de-a lungul timpului, diferite contacte cu poliţişti din cadrul IPJ Timiş pe care şi i-a fidelizat în timp, prin oferirea de bani şi alte bunuri, cu scopul de a putea obţine, prin intermediul acestora, diferite informaţii de care avea nevoie în activitatea infracţională, fie din bazele de date ale poliţiei, fie referitoare la posibile anchete penale care îl vizează.

„Ca urmare a cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că inculpatul Pinter Graţian Ioan a acţionat cu premeditare, în vederea culegerii de informaţii şi pregătirii acţiunilor de pătrundere prin efracţie în anumite imobile, cu scopul însuşirii unor sume de bani sau alte valori, despre care avea indicii că s-ar afla în respectivele imobile. Astfel, inculpatul a apelat, în prealabil, la sursele sale din rândul lucrătorilor de poliţie, pentru a verifica în bazele de date informatizate, detaliile legate de identitatea şi domiciliul persoanei vizate. Ulterior, membrii grupului infracţional care acţionau sub coordonarea inculpatului Pinter Graţian Ioan filau locaţia ţintă, pentru a identifica vulnerabilităţile şi a stabili care ar fi modalităţile cele mai eficiente de pătrundere, inclusiv prin achiziţia prealabilă de unelte speciale pentru forţarea uşilor de acces. Când toate aceste detalii erau stabilite, membrii grupului acţionau foarte bine organizaţi, utilizând autoturisme închiriate sau cu numere de înmatriculare schimbate, cagule, mănuşi şi alte mijloace de disimulare, respectiv unelte special adaptate pentru pătrunderea prin efracţie”, se arată în comunicat.

Miercuri seară, cei trei bărbaţi, complet mascaţi, purtând cagule, hanorace cu glugă şi mănuşi, au forţat cu un levier uşa din spatele unui bloc din Timişoara, iar după deschiderea uşii ei au revenit la maşina cu care s-au deplasat pentru a lăsa acolo levierul şi a lua alte scule folosite la pătrunderea prin efracţie.

Între timp, Graţian Ioan Pinter asigura locul faptei, păstrând legătura cu cei doi membri ai grupului, prin intermediul unor staţii de emisie-recepţie.

„Inculpaţii au revenit apoi la imobil, unde au forţat uşa de acces în apartamentul persoanei vătămate, după pătrunderea în apartament procedându-se la constatarea infracţiunii flagrante”, se mai arată în comunicat.

Ulterior, la percheziţia făcută asupra autoturismului folosit de către cei trei bărbaţi au fost depistate mai multe bunuri folosite în activitatea infracţională – cagule, unelte folosite la efracţie etc.

Procurorii DIICOT au stabilit că, începând cu luna februarie 2017, Pinter şi-a ameninţat şi lovit fosta soţie, precum şi familia acesteia, pentru a o determina să-i dea 80.000 de euro şi să-i cedeze proprietatea asupra unui apartament.

Cei trei bărbaţi urmează să fie duşi la Tribunalul Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Citeste mai mult pe romaniatv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.