Captură de 4.500 pachete ţigări la frontiera de nord

Porbagaj cu tigariPoliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Sarasău au reţinut un cetăţean ucrainean în timp ce transporta cu un autoturism marca Mercedes, 4.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană          ce urmau sa fie comercializate pe piaţa neagră de desfacere din România.

Azi noapte, în jurul orei 1.30, un echipaj al poliţiei de frontieră de la Sectorul PF Sarasău a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Mercedes, care se deplasa dinspre localitatea Săpânţa spre localitatea Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş.

Conducătorul auto a ignorat semnalele efectuate de către poliţiştii de frontieră continuându-şi deplasarea în mare viteză spre localitatea Câmpulung la Tisa.

Lucrătorii noştri au trecut la urmărirea autoturismului folosind semnalele acustice şi luminoase, iar la ieşirea din localitatea Câmpulung la Tisa, şoferul a abandonat maşina şi a fugit prin curtea unui imobil aflat în apropiere.

La scurt timp, conducătorul auto a fost identificat într-un taxi, în timp ce încerca să părăsească zona, acesta a fost reţinut de către poliţiştii de frontieră şi condus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea în autoturismul abandonat au fost observate mai multe colete cu ţigări, iar în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 4.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 40.300 lei.

Conducătorul auto, identificat ca fiind cetăţean ucrainean, Ivan M., de 29 ani, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Totodată, pe timpul efectuării cercetărilor s-a constatat faptul că autoturismul în cauză a fost radiat din circulaţie începând cu anul 2009, fapt pentru care Ivan M. mai este cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Pe timpul acţiunii poliţiştii de frontieră au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Sarasău.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.