Capturi importante de țigări la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni desfăşurate în zona de competență, 22.680 pachete țigări, în valoare de peste 204.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din România.

Ieri, 16 februarie a.c., un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei a oprit pentru control, pe DN 18, la ieşirea din localitatea Crăciuneşti, jud. Maramureş, un autoturism marca Opel, înmatriculat în România, condus de Octavian D., în vârstă de 42 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

În urma controlului efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în plafonul maşinii, mai multe pachete cu ţigări, motiv pentru care autoturismul şi conducătorul auto au fost conduși la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

Astfel, în urma controlului amănunţit, au fost descoperite 1.000 pachete cu ţigări de provenienţă Dutty Free, în valoare de 9.000 lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării.

De asemenea, autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 10.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului au descoperit, în urma unor acțiuni specifice desfășurate la frontiera de nord, 21.680 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 195.700 lei.

Întreaga cantitatea de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.