Ceapă roșie umplută cu miere de albine – Cel mai bun remediu pentru tuse


Ai văzut-o pe bunica cum scobea ceapa și o umplea cu miere, apoi îți dădea câte o lingură pe zi din acest amestec? Te-ai gândit vreodată de ce a făcut asta? Ei bine, pentru că mixul e foarte benefic pentru sănătatea ta.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Siropul de ceapă este un leac băbesc folosit pentru gripă și tuse, deoarece are proprietăți antiseptice și antiinfecțioase. Este ușor de preparat și te scapă de simptomele neplăcute ale răcelii într-un timp foarte scurt, iar gustul este mult mai plăcut decât cel al produselor din farmacii.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

  AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

În popor se spune că ceapa ține la distanta afecțiunile sezonului rece, ceea ce nu e de mirare, având în vedere conținutul ridicat de vitamina C, B6, B1, biotină și acid folic. În plus, ceapa este alimentul cel mai bogat în quercitină, un puternic antioxidant care face parte din familia bioflavonoidelor și are un efect antiinflamator.

Astfel, siropul de ceapă ajută la decongestionarea căilor nazale, reducând febra și ameliorând tusea seacă. În cazul în care ai o tuse productivă, este recomandat să nu încerci să o oprești, deoarece are și ea un rol important în vindecarea răcelii: scoate bacteriile din tine.

Cum preparăm siropul de ceapă?

Rețeta clasică și cea mai folosită este decoctul de ceapă, util în vindecarea tusei seci. Pentru 250 ml de apă se iau două cepe mici, de mărimea unui ou, curățate de rădăcini (dar nu de coajă – aceasta are substanțe benefice) și se adaugă în apă când aceasta ajunge în punctul de fierbere. Se lasă 10 sau 15 minute.

O alternativă la această rețetă este adăugarea de miere în timpul fierberii, însă doar pentru un gust mai plăcut, întrucât aceasta își pierde proprietățile la temperaturi mai mari de 40 de grade.

Pentru a te bucura și de calitățile antiinfecțioase ale mierii, adaug-o după ce fiertura de ceapă a ajuns la o temperatură la care poți să o bei. Gustul poate fi influențat și de adăugarea diferitelor ceaiuri sau a ghimbirului, un alt leac pentru răceală, cu proprietăți incontestabile. În cazul în care vrei să păstrezi mai mult timp decoctul din ceapă, poți să adaugi un conservant precum hreanul.

O altă variantă de sirop de ceapă este cea pentru copii (dar nu mai mici de 4 ani, din cauza conținutului de miere), mult mai plăcută la gust. Ai nevoie de o ceapă albă sau roșie, de un borcănel de miere organică sau de o ceașcă de zahăr granulat și de un borcănel în care să pui amestecul.

Taie ceapa în felii egale și pune prima felie la baza borcanului, turnând un strat de miere sau de zahăr deasupra.

Continuă să alternezi straturile până umpli recipientul și, când ai terminat, lasă siropul să se facă timp de 8-12 ore. Poți să adaugi scorțișoară și o linguriță de zeamă de lămâie, pentru a spori proprietățile antibacteriene ale siropului și pentru a-i da un gust mai plăcut.

Remediile naturiste, precum siropul de ceapă pentru tuse, au început să capete tot mai mult teren în ultimii ani.

Avea dreptate bunica cu leacurile ei băbești: sunt ușor de preparat, costă puțin și își fac efectul foarte repede, în vreme ce medicamentele sunt scumpe și au efecte secundare periculoase dacă sunt folosite pe termen lung.

Din fericire, Mama Natură ne-a pus la dispoziție nenumărate posibilități de vindecare de care ne putem bucura cu un efort minim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.