„Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord” ajuns la final

circuit - conf finala 1„Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord”  ajuns la final

Unul dintre cele mai frumoase proiecte ale Consiliului Judeţean Maramureş – „Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord” – a fost finalizat, azi fiind organizată ultima conferinţă de presă aferentă proiectului. Obiectivul general al acestui proiect vizează în principal valorificarea şi promovarea durabilă a patrimoniului cultural al judeţului, dar are şi o importantă componentă turistică. 16 biserici de lemn de pe întreg teritoriul judeţului vor fi puse în valoare datorită lucrărilor care s-au efectuat în cadrul proiectului. Lucrările au vizat: construirea a 16 centre de informare turistică în proximitatea fiecărei biserici, având o arhitectură specific maramureşeană, amenajarea de parcări, reabilitarea gardurilor, iluminat stradal şi în zona monumentului istoric şi al parcărilor etc.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea a ţinut să felicite întreaga echipă de proiect, declarând că a urmărit în timp îndeaproape felul în care s-a derulat acest proiect, care nu a fost unul uşor. „Proiectul se referă în fond la ceea ce putem lăsa pe mai departe ca moştenire, pentru că promovarea patrimoniului cultural trebuie să reprezinte o prioritate. Acest proiect este un model de succes, un exemplu de bună-practică.” – a adăugat Gabriel Zetea.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ioan Doru Dăncuş a insistat asupra nevoii de maximizare a potenţialului turistic al proiectului, prin dotarea cu materiale a centrelor de informare turistică, dar şi prin specializarea personalului angajat în aceste centre.

În cadrul conferinţei s-a vorbit şi despre provocările care au existat în derularea proiectului, acestea ţinând de numărul mare de locaţii aferente, dar şi de numărul mare de parteneri implicaţi în proiect.

Proiectul este finanţat prin Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.1 – Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea şi modernizarea infrastructurilor conexe. Valoarea totală a acestuia este de 19.851.274,44 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.