CJ Maramureș a depus la finanțare proiectul ”WASTE”, pentru depozitarea sigură și eficientă a deșeurilor

Proiectul WASTE – ”Depozitarea sigură și eficientă a deșeurilor ca angajament al dezvoltării urbane durabile în Regiunea Carpatică” a fost depus la finanțare de Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, Serviciul Promovare Proiecte din cadrul Consiliului Județean Maramureș, pe Programul Transfrontalier Ungaria – Slovacia – România – Ucraina HUSKROUA ENI  CBC 2014-2020 – apelul 2. Proiectul se încadrează în obiectivul tematic 6 „Protecţia mediului, atenuarea schimbărilor climatice şi adaptarea la acestea”, prioritatea 1 „Utilizarea sustenabilă a mediului în regiunea transfrontalieră – conservarea resurselor naturale, acţiuni pentru reducerea emisiei de gaze cu efect de seră şi a poluării râurilor”.

Scopul proiectului este implementarea unor măsuri complexe pentru îmbunătățirea sistemului de colectare şi utilizare a deşeurilor solide menajere în regiunea Ivano-Frankivsk şi Judeţul Maramureş. Activităţile principale ale partenerului român – Judeţul Maramureş sunt: actualizarea Planului judeţean de gestiune a deşeurilor; achiziţionarea de compactori pentru deşeurile din hârtie şi carton pentru instituţiile publice care au un volum mare de astfel de deşeuri; achiziţionarea de igloo-uri pentru colectare selectivă pentru şcoli şi instituţii publice din judeţ și concursuri în şcolile din judeţ având ca tematica activitatea de protecţie a mediului şi reciclare a deşeurilor.

Bugetul aferent partenerului român este de 442.181 euro, durata de implementare fiind de 24 de luni. Parteneri în proiect sunt Centrul de dezvoltare municipală şi regională – Ivano-Frankivsk, Ucraina; Consiliul Judeţean Maramureş, Romania; Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord Baia Mare, Romania și Universitatea Tehnică Naţională de Petrol şi Gaz Ivano-Frankivsk, Ucraina.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.