„Colindul Sfânt și Bun” cântat cu bucurie pe scenele din nordul Italiei

„Colindul Sfânt și Bun” cântat cu bucurie pe scenele din nordul Italiei

În data de 18 decembrie în localitățile Treviso și Bassano del Grappa din Italia a avut loc tradiționalul Festival de Colinde „Colindul Sfânt și Bun”, unde au participat mai multe de parohii românești din nordul Italiei.

Credincioșii parohiei „Sfântul Prooroc Moise” din Asolo au participat la festivalul organizat la Treviso, unde au prezentat o suită de colinde vechi din zona Maramureșului. Reprezentanții Parohiei Asolo au avut o prezență frumoasă, impresionând prin ținuta vestimentară autentică, purtată cu bucurie de cei mari și de cei mici. Maramureșul a fost ca întotdeauna la înălțime, foarte mulți borșeni participând activ la festivalul ajuns deja la cea de-a 3-a ediție.

Parohia ,,Acoperământul Maicii Domnului” din Bassano del Grappa a participat de asemenea cu o suită de colinde, piesele corale și teatru religios, care au întregit atmosfera de sărbătoare și au întărit sentimentul românesc în sufletele fiecăruia dintre cei prezenți.

Deși departe de țara lor natală, românii din Italia păstrează cu sfințenie tradițiile strămoșești. În prag de Sărbători, colinda românească, cântată cu bucurie și emoție, le alină dorul și recreează atmosfera magică a sărbătorilor de acasă.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.