Depozit clandestin de tigari descoperit de poliţiştii de frontieră si un autoturism de teren si colete cu tigari de contrabanda abandonate de traficanti – VIDEO

Tigari in imobilPoliţiştii de frontieră din cadru I.T.P.F Sighetu Marmației au desfăşurat, mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în urma cărora au fost descoperite şi confiscate 15.250 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 150.000 lei, ţigări ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 25 mai 2015, la nivelul S.P.F. Rădăuți – I.T.P.F. Sighetu-Marmaţiei s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în baza datelor deţinute de către lucrătorii noştri conform cărora la un imobil de pe raza localităţii Vicovu de Sus, se află o cantitate de ţigări de contrabandă, poliţiştii de frontieră s-au deplasat la locaţia respectivă.

La imobil se afla numita N. Alina, în vârstă de 19 ani, domiciliată pe raza jud. Suceava, care a declarat poliţiştilor de frontieră că nu locuieşte acolo, ea doar are grijă de casă cât timp proprietarii sunt plecați în străinătate.

Cu acordul femeii, polițiștii de frontieră au intrat în imobil şi au descoperit în podul casei un număr de 10 colete ce conțineau 6.450 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul poliției de frontieră.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii  săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 65.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării.  

Tigari in jeepÎn data de 23.05.2015, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, pe direcția localității Ulma, jud. Suceava, poliţiştii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care încărcau într-un autoturism de teren colete voluminoase.

În continuare, poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a persoanelor în cauză, însă acestea nu s-au supus, au abandonat autoturismul şi coletele şi au fugit.

Drept urmare, lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată persoanele în cauză nu s-au oprit şi au fugit pe teritoriul statului vecin.

În cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile statului vecin despre caz, în vederea depistării persoanelor implicate şi cercetării în comun a  evenimentului.

În autoturismul abandonat, marca Mitsubishi Pajero, fără numere de înmatriculare, lucrătorii noştri au descoperit mai multe colete cu ţigări, fapt pentru care a fost condus la sediul S.P.F. Brodina, unde în urma inventarierii  a rezultat o cantitate de 7.300  pachete ţigări,  marca Marble,  în valoare de peste 73.000  lei.

Autoturismul de teren în valoare de aproximativ 9.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Lucrători din cadrul aceluiaşi sector au mai descoperit în aceeași zi, abandonate în apropierea frontierei de stat, 1.500  pachete ţigări, marca Marble, de  provenienţă ucraineană, în valoare de  peste 15.000 de lei.

În ambele cazuri, politistii de frontiera de la SPF Brodina au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigări, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.