Descinderi la Vișeu de Sus. Prejudiciul cauzat se ridică la 72.000 de euro. Vezi detalii

În urma probatoriului administrat şi a finalizării activităților de urmărire penală în cadrul unui dosar penal înregistrat la  Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul Sighetu Marmaţiei, au înaintat dosarul unităţii de parchet cu propunerea de întocmirea rechizitoriului şi sesizarea instanţei de judecată competentă să judece cauza privind un bărbat de 59 de ani din Moisei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prevăzută și pedepsită de art.102 alin.1, lit. b din Legea nr.84/1998 republicată privind mărcile și indicațiile geografice.

În fapt, polițiștii au constatat faptul că bărbatul fiind în calitate de administrator statutar al unei societăți comerciale din Moisei, a expus spre vânzare şi a deţinut în vederea comercializării 1 064 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte contrafăcute, inscripţionate cu denumirea şi semnelele distinctive ale unor mărci înregistrate.

În urma activităților infracționale polițiștii au constatat un prejudiciu cauzat în dauna titularilor de marcă de peste 72 000 euro.

Pe parcursul urmăririi penale, în vederea recuperării prejudiciului, s-a dispus luarea măsurilor asiguratorii, prin luarea inscripţiei ipotecare asupra bunurilor imobile de natură terenuri aflate în proprietatea bărbatului, până la concurența sumei de 360 000 lei, echivalentul în lei al prejudiciului în cuantum de peste 72 000 euro.

În baza unui plan de acțiune, ieri, 17 februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat și executat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite care se comit pe domeniul exploatării și comercializării agregatelor minerale în zona Ulmeni și pentru protejarea populației împotriva unor acte de comerț ilicit în municipiul Baia Mare și zona Șomcuta Mare.

În cadrul activităților au fost verificate 24 societăți comerciale, 8 persoane fizice și 2 autoutilitare de transport marfă, fiind constatată o infracțiune pe linia Legii 85/2003, constând în aceea că reprezentantul unei societăți comerciale a fost surprins în timp ce efectua activități de exploatare a agregatelor minerale de pe un teren din raza Unității Administrativ Teritoriale Gârdani, fără să dețină documentele necesare exploatării.

Agregatele minerale au fost depozitate în comuna Gârdani cu scopul de a le comercializa.

Astfel, a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, un dosar penal în care se efectuează acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de art. 57 alin. 2  Legea 85/2003.

În cauză a fost luată măsura indisponibilizării întregii cantități de agregate minerale identificate, urmând ca în perioada imediat următoare cantitățile indisponibilizate să fie măsurate și determinate sub aspectul cantității de către specialiști topografi din cadrul Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa, în vederea stabilirii prejudiciului cauzat.

Totodată, cu ocazia activităților de verificare și control, au fost constatate și aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 33.000 lei, din care 5 sancțiuni pe linia O.U.G. 28/1999 și au fost confiscate sume de bani în numerar în valoare totală de 2.641 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.