Descopera cea mai interesanta reteta de piftie de pui!

Descopera cea mai interesanta reteta de piftie de pui!

Sarbatorile de iarna reprezinta perioada in care familia se reuneste in jurul aceleiasi mese, iar veselia si bucatele delicioase nu trebuie sa lipseasca! Gospodinele care vor sa inlocuiasca mancarurile grele cu unele sanatoase pot luat in considerare, de exemplu realizarea unei retete de piftie de pui, care nu doar ca este excelenta la gust, ci si simplu de realizat, cu ingrediente la indemana oricui! In randurile ce urmeaza sunt prezentati pasii pe care toate persoanele care isi doresc piftie trebuie sa ii urmeze, astfel incat sa se bucure de un preparat excelent!

Care sunt ingredientele necesare?

Pentru inceput, gospodinele trebuie sa stie care sunt ingredientele de care au nevoie atunci cand vor sa faca piftie, pentru ca sesiunea de cumparaturi sa fie una extrem de eficienta si rapida.

Asadar, printre produsele necesare se numara urmatoarele: 6 copanele de pui cu os si piele, 4 aripioare de pui, 3 morcovi, o ceapa, 2 teline, 2 catei de usturoi, 3 frunze de dafin, o legatura de patrunjel, sare, piper si, bineinteles, apa. Practic, toate acestea pot fi gasite extrem de usor si nici nu necesita o investitie financiara foarte mare.

Cum trebuie pregatita carnea?

In ceea ce priveste pregatirea carnii, se recomanda ca gospodinele sa portioneze cele 4 aripioare de pui si sa le puna intr-o oala, impreuna cu cele 6 copanele de pui cu os si piele.

Ce se mai pune la fiert?

Peste carne, la fiert trebuie puse si legumele bine curatate, adica 3 morcovi, 2 teline si 2 catei de usturoi, astfel incat supa sa aiba un fust cat mai bun. Se completeaza totul cu apa rece, iar apoi se adauga sare, piper si foi de dafin dupa gust.

Cei care prefera mancarea mai sarata sau mai piperata, pot adauga mai mult din aceste ingrediente. Ulterior, in timp ce toate fierb, ideal este ca spuma de deasupra sa fie indepertata treptat.

Urmatorul pas

Atunci cand legumele sunt fierte, ele trebuie scoase din supa, iar puiul mai trebuie lasat pe foc, astfel incat sa fie patruns foarte bine. Gospodinele trebuie sa scoata si puiul din supa numai atunci cand carnea se desprinde extrem de usor de pe oase si trebuie sa il lase deoparte la racit.

Supa trebuie strecurata si pusa iar la fiert

Pentru ca piftia sa fie cat mai clara, supa de pui trebuie data printr-o strecuratoare fina, astfel resturile de legume sau de pui vor fi date mult mai usor deoparte. Ulterior, dupa aproximativ 20 de minute, supa trebuie pusa din nou la fiert, impreuna cu o ceapa si cu usturoiul, iar apoi trebuie lasata pe foc mic pentru aproximativ o ora  si jumatate, pana cand incepe sa scada.  La final, supa se strecoara din nou.

Cum se finalizeaza o piftie de pui?

Gospodinele trebuie sa stie ca pentru a finaliza o piftie de pui trebuie sa puna supa in boluri potrivite, numai pana la jumatate, iar apoi sa adauge aici carnea scoasa fasii de pe os. De preferat este ca in boluri sa fie puse si legumele tocate cat mai fin!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.