Două drumuri comunale au primit finanțare în Remetea Chioarului

Proiectul de modernizare a drumului comunal DC 76, Remetea Chioarului – Posta, un drum cu o lungime de 7,6 kilometri, precum și reabilitarea și dezvoltarea resurselor de apă, concomitent cu reabilitarea sistemului de distribuție al alimentării cu apă potabilă a comunei Remetea Chioarului a primit o suplimentare a finanțării cu 500.000 de lei, totalul alocat în anul 2014 fiind de 890.000 de lei. Decizia Ministerului Dezvoltării Regionale și Adminitrației Publice (MDRAP) de a aloca noi sume pentru Remetea Chioarului a fost anunțată comunității locale de vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, alături de deputatul colegiului, Florin Tătaru. ”Mă bucur, de asemenea, că reușim introducerea unui proiect nou, respectiv modernizarea drumului comunal 72, Posta – Finteușu Mare, cu o lungime de 2,4 km.

Pentru demararea acestuia, Ministerul Dezvoltării a alocat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), suma de 210.000 de lei. Comunitatea din Remetea Chioarului nu beneficiază, din păcate, de finanțări importante din fondurile europene, iar resursele de finanțare proprii sunt extrem de reduse.

Tocmai de aceea este foarte important să reușim să promovăm proiecte care pot fi finanțate de MDRAP. Reușim să finalizăm în Remetea Chioarului, în acest an, reabilitarea unui drum comunal în lungime de câțiva kilometri și, în același timp, am introdus la finanțare următorul proiect cu sume deja considerabile”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea. ”Se pare că, spre deosebire de guvernele PDL, care nu au fost capabile să gestioneze administrativ această țară, așa cum s-a dovedit în perioada 2010-2012, Victor Ponta a găsit soluții pentru a contribui activ la bunăstarea românilor și implicit a maramureșenilor, acest lucru fiind evident și pentru comunitatea din Remetea Chioarului”, a arătat deputatul Florin Tătaru.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.