”Dragobete în… duete”, pe scena Teatrului Municipal. Vezi ce au mai pregătit actorii băimăreni pentru week-end

Premieră la Revistă – 24 februarie

Dacă americanii au Valentine`s Day, noi avem Dragobetele, o zi în care sărbătorim dragostea. Ziua de Dragobete pică în fiecare an pe 24 februarie și este asociată nu doar cu iubirea, ci și cu începutul primăverii, începutul anului agricol, marcând sfârșitul desfătărilor lumești, căci începe Postul Sfânt al Paștelui. După unele credințe populare, ursul iese din bârlog în această zi.

Teatrul Municipal Baia Mare dă de știre că pe data de 24 februarie, de la ora 19.00, artiștii de la Revistă ies și ei din bârlogul în care i-a gonit pandemia, pentru a prezenta un minunat spectacol numai bun să binedispună spectatorii, acum la început de primăvară.

”Dragobete… în duete” se joacă la sala mare, biletele au fost deja epuizate, capacitatea sălii fiind redusă la 30% din cauza restricțiilor în vigoare, însă va fi transmis și live, la fel ca ultimele spectacole de Revistă, pe pagina de Facebook – Teatrul Municipal Baia Mare.

Distribuția spectacolului este formată din artiștii Diana Topan, Sonia Codorean, Teodora Stupar, Adrian Cristea, Mădălina Costin, Răzvan Pașca, Ema Dumitran, Dorin Griguța, Florin Ștefan, Adam Jenei, Andrei Petruș, Ania Sakaci, Călin Ionce, Petru Damșa, Vasile Pop, Adi Mureșan, Adrian Bogdan, Florin Varga, Renate Negru, Loredana Maghear, Mădălina Pop, George Pop, Grupul de balet Galactic Dance, Ștefan Petreuș, Andrei Petreuș.

Regia muzicală: Călin Ionce

Consultant de specialitate: prof. dr. Delia Suiogan

Scenografia: Mihai Vălu

Prezentator: Dan Cordea

Sonorizare: Dan Prodan   

Lumini: Sandu Șimonca și Felix Mare   

Streaming și proiecție video: Teo Molnar   

Filmări: Liviu și Cristi Popovici   

Coordonator tehnic: Augustin Danciu  

 

Vineri, 25 februarie, de la ora 19.00, se va juca spectacolul DESCOMPUS, după texte de Matei Vișniec, regia George Olar, scenografia Mihai Vălu.

Din distribuție fac parte Andrei Han, Alex Macavei, Mircea Gligor, Larisa Miskolczi, Rodica Pașca, Inna Andriuca, Mădălina Pop, Loredana Maghear.

 

De astăzi, Biblioteca umană s-a mutat în orașul nostru. Se mișcă, respiră, trăiește și atrage oameni-cărți, într-un amplu proces de purificare. Odată cu ea, spălătorii de creiere creează spații alveolare și își racolează adepți. Un spectacol despre uman și dezumanizare, despre noi, aici și acum, un spectacol din categoria atât de rară a Teatrului de Avertisment. Nu de divertisment.

Spectacolul se joacă în sala mare. Durata: 90 minute / Preț bilet: 20 lei / 10 lei cu reducere

 

Luna februarie se încheie cu trei reprezentații ale spectacolului ”Albă ca Zăpada”, după Frații Grimm, programate astfel: sâmbătă, 26 februarie, de la orele 10.00 și 11.30 și duminică, 27 februarie, de la ora 10.00.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Irina Oțoiu, Ruxandra Lăzărescu, Vlad Crișan.

 

”Albă ca Zăpada este o prințesă, a cărei mame vitrege îi vrea răul deoarece o invidiază pentru frumusețea sa. Nevoită să fugă de acasă pentru a scăpa cu viață, prințesa nimerește în pădure la căsuța celor 7 pitici. Ajunsă aici, ea se adăpostește în casa acestora și se împrietenește cu ei. Împărăteasa cea rea, aflând că prințesa trăiește, pune la cale diferite planuri de a scăpa de ea, însă piticii o salvează. Când cel mai reușit plan al împărătesei este îndeplinit, un tânar prinț își face apariția pentru a o salva.”

Spectacolul se joacă în sala Teatrului de Păpuși. Durata: 60 minute / Preț bilet: 7 lei

 

Prețul biletelor la spectacolele teatrului: 7 lei ( 10 lei premieră) la secția Păpuși,                          

20 lei preț întreg și 10 lei preț redus (pentru elevi, studenți și pensionari) la secțiile Dramă și Revistă / 25 lei la premieră

Informații și rezervări: tel. 0736216437 (Dramă și Revistă) și 0730270926 (secția Păpuși)

Program casierie:

Marți – Sâmbătă 12.00 -13.00 / 18.00 -19.00

Duminică 18.00 – 19.00

Programul rezervărilor telefonice: 

Luni – Vineri: 11.00 – 16.00 

Sâmbătă: 12.00 – 13.00

 

Publicul este rugat să poarte mască, să respecte măsurile de siguranță și distanțare socială, să folosească soluțiile de dezinfectare pe care teatrul le pune la dispoziție. Dacă prezintă simptome de răceală, strănut, tuse, este rugat să anuleze rezervarea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.