ELENA UDREA, 6 ANI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE PENTRU LUARE DE MITĂ ŞI ABUZ ÎN SERVICIU.VEZI ce pedepse au primit ceilalţi

ELENA UDREA, 6 ANI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE PENTRU LUARE DE MITĂ ŞI ABUZ ÎN SERVICIU.VEZI ce pedepse au primit ceilalţi

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a pronunţat, marţi, sentinţa în dosarul „Gala Bute, în care este judecată fostul ministru al Dezvoltării Regionale Elena Udrea, alături de alţi şapte inculpaţi, sub acuzaţia de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în dosarul Gala Bute, anunţă România TV

Din pedeapsă se scade perioada petrecută de Elena Udrea în arest preventiv şi la domiciliu.

Împotriva Elenei Udrea au fost formulate 3 capate de acuzare: luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declarații false. Ea a fost achitată pentru ultima acuzaţie.

Elena Udrea are de achitat 900.000 de euro către doi martori (banii de mită) şi opt milioane de lei către stat (prejudiciul creat prin organizarea Galei Bute).

Sentinţa nu este definitivă. Verdictul completului de trei judecători de la Înalta Curte, Angela Dragne, Leontina Șerban și Florentina Dragomir, poate fi atacat la Secţia de 5 judecători a Înaltei Curţi.

Ce pedepse au primit ceilalţi inculpaţi:

Ana Maria Topoliceanu – fost director al Companiei Naționale de Investiții, a fost condamnată marți de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul „Gala Bute” la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită cu un termen de supraveghere de cinci ani.

Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, a fost condamnat marți de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul „Gala Bute” la cinci ani de închisoare cu executare.

Rudel Obreja – fostul președinte al Federației Române de Box, a fost condamnat marți de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul „Gala Bute” la cinci ani de închisoare cu executare.

Gheorghe Nastasia – fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, a fost condamnat marți de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul „Gala Bute” la patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, cu un termen de încercare de șase ani.

Tudor Breazu – consilier personal al Elenei Udrea, 3 ani cu executare.

Ștefan Lungu – 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare.

Ion Ariton – fost ministru al Economiei, a fost achitat marți de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul „Gala Bute”.

Dragoș Botoroagă – 2 ani și 6 luni cu suspendare

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.