Eurodeputata PSD Claudia Ţapardel cere Comisiei Europene să se implice activ în vederea eliminării vizelor pentru românii care călătoresc în SUA

Claudia TapardelRomânia îndeplinește toate condițiile necesare pentru includerea în programul Visa Waiver, arată eurodeputata PSD, care a transmis Comisiei Europene o interpelare pe acest subiect.
”Fac un apel la Comisia Europeană și găsesc de cuviință ca România să intre în programul Visa Waiver, tocmai pentru a întări relațiile bilaterale cu Statele Unite, un partener consecvent și strategic pentru țara noastră și pentru UE în ansamblu” a explicat deputata europeană Claudia Țapardel. 
Eurodeputata PSD a transmis o interpelare Comisiei Europene prin care cere o implicare mai activă din partea CE pe lângă Congresul american şi administrația de stat pentru schimbarea rapidă a legislaţiei care să permită României să intre în programul Visa Waiver.
„Apreciez că parteneriatul strategic cu SUA aduce beneficii considerabile ambelor state și inclusiv din acest motiv consider că, în calitatea României de membru cu drepturi depline al UE, putem să lucrăm împreună cu instituțiile centrale europene pentru a crește nivelul și calitatea colaborării pe care o avem pe toate planurile (economic, politic și social) cu Statele Unite ale Americii” a specificat Claudia Țapardel. 
În același timp, Claudia Ţapardel consideră că este necesară şi o reformă a Codului Vizelor pentru UE, în vederea deschiderii mai mari a Europei către exterior şi în vederea relaxării politicii vizelor pentru spaţiul extra-european.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.