Fotbal – CM 2014: Neymar are fractură de vertebră și nu va mai juca la Cupa Mondială

Neymar, atacantul vedetă din echipa națională de fotbal a Braziliei, are fractură de vertebră și nu va mai juca până la finalul Cupei Mondiale, ediția 2014.

Neymar a părăsit terenul pe targă, în min 88 din meciul de vineri cu Columbia, al doilea sfert de finală, unde gazdele s-au impus cu scorul de 2-1 (1-0), pe stadionul ”Castelao” din Fortaleza.

Jucătorul brazilian a fost accidentat după un contact dur cu apărătorul columbian Juan Camilo Zuniga.

Medicul Rodrigo Lasmar a declarat: ”În urma examenului medical putem afirma că este vorba de o fractură la nivelul vertebrei a treia lombare. El nu va mai putea juca până la finalul Cupei Mondiale din Brazilia”, informează AFP, citată de Agerpres.

În continuare, el a arătat: ”Nu este o fractură foarte serioasă care să necesite o intervenție chirurgicală, dar el va trebui să poarte o centură lombară pentru limitarea mișcărilor. Va putea reintra pe teren după câteva săptămâni, dar din păcate nu va mai fi posibil la această Cupă Mondială. Problema este că până la viitorul meci mai sunt doar trei zile, iar până la finală o săptămână”.

Pentru semifinala cu naționala Germaniei de marți 8 iulie, la Belo Horizonte, Brazilia nu va putea conta nici pe căpitanul său Thiago Silva suspendat pentru două cartonașe galbene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.