Italia interesata de turism si investitii in Maramures

Consulul Onorific al Republicii Italiene în Satu Mare, Dino Tucci, însoţit de şeful Biroului de Reprezentanţă a Patronatului italian ENAS SEI-UGL Baia Mare, Simion Belea, a discutat miercuri, în cadrul unei întâlniri, cu preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, despre posibilitatea creşterii investiţiilor cu capital italian şi oportunităţi pentru industria turistică locală.

Potrivit unui comunicat de presă al CJ Maramureş, în cadrul întâlnirii, Consulul Onorific Dino Tucci a reiterat ideea de a colabora pe partea de servicii şi asistenţă în ceea ce priveşte comunitatea italiană din judeţ, dar şi varianta de a promova zona prin aducerea unor investitori.

În context, preşedintele CJ a vorbit despre ‘Zilele Maramureşului’, eveniment care va avea loc în luna mai şi, timp de o săptămână, sub egida ‘Haida, hai la Maramu’ ‘, se va încerca punerea în valoare a cât mai multor zone din judeţ.

‘Încercăm să creăm foarte multe evenimente la care să participe cât mai mulţi oameni interesaţi în domeniul turismului, dar şi investitori. Dorim să aducem tour-operatori din diverse ţări, care să vadă ce putem oferi ca judeţ în ceea ce priveşte turismul’ , a spus Gabriel Zetea.

De asemenea, Consulul Onorific Dino Tucci a subliniat faptul că, la biroul său din municipiul Satu Mare îi aşteaptă pe toţi maramureşenii care întâmpină probleme în Italia şi care nu au găsit încă o rezolvare, ştiind că mulţi locuitori din judeţ muncesc în străinătate.

Conform aceleiaşi surse, în cursul săptămânii viitoare, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, însoţit de vicepreşedintele Ioan Doru Dăncuş, va avea o nouă discuţie cu şeful Biroului de Reprezentanţă a Patronatului italian ENAS SEI-UGL Baia Mare, pentru a vedea noi oportunităţi de atragere a turiştilor italieni în judeţ.

Consulatul Onorific al Italiei la Satu Mare deţine competenţe pentru judeţele Maramureş, Satu Mare şi Sălaj.

JURNALMM

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.