Naţionala de rugby a României va disputa în data 10 noiembrie, pe Arena Zimbrilor din Baia Mare, meciul de baraj cu Portugalia

Naţionala de rugby a României va disputa în data 10 noiembrie, pe Arena Zimbrilor din Baia Mare, meciul de baraj cu Portugalia, pentru menţinerea în Rugby Europe Championship, potrivit unui comunicat remis AGERPRES de Federaţia Română de Rugby.

‘În Anul Centenarului, ne-am dorit să jucăm un meci la Baia Mare, unde nu am reuşit să mai ajungem cu echipa naţională după momentul Revoluţiei din Decembrie 1989. Meciul cu Portugalia este foarte important pentru noi, pentru că ne va menţine în acest eşalon valoric şi am dorit să-l jucam într-un loc unde este o mare tradiţie pentru rugby, unde avem un Centru de Excelenţă pentru juniori care produce de câţiva ani jucători pentru toate loturile naţionale.

De asemenea, o foarte mare importanţă o are publicul de aici, iubitor al acestui sport, pentru că Stejarii au nevoie de o susţinere cât mai mare pentru această partidă crucială”, a declarat preşedintele FRR, Alin Petrache, care a mulţumit autorităţilor locale pentru interesul şi deschiderea arătate. România revine la Baia Mare după 29 de ani, singurul meci jucat acolo fiind pe 22 octombrie 1989, împotriva echipei URSS, oaspeţii impunându-se cu 31-21 (4-9) în Cupa FIRA. În urma deciziei World Rugby de a descalifica România de la Cupa Mondială 2019 din Japonia şi de a o penaliza cu 25 de puncte ca urmare a folosirii unui jucător neeligibil în partidele de calificare.

”Stejarii” au ajuns pe ultimul loc al clasamentului Rugby Europe Championship 2018. Astfel, România trebuie să joace un baraj cu Portugalia, care a câştigat Rugby Europe Trophy 2018, al treilea eşalon valoric, învingătoarea urmând să evolueze în ediţia 2018-2019 a Rugby Europe Championship. Reprezentativa Romaniei va disputa în luna noiembrie şi două meciuri test, pe 17 noiembrie cu echipa SUA, iar pe 24 noiembrie cu Uruguay. De asemenea, pe 3 noiembrie, România A, selecţionata secundă a ţării noastre, va întâlni într-un meci de pregătire Kenya, echipă care se pregăteşte pentru turneul de recalificare la Cupa Mondiala 2019, programat la Paris în luna noiembrie.

Locurile de disputare ale acestor partide urmează să fie stabilite zilele următoare.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.