Oraşul Borşa a fost declarat staţiune turistică de interes naţional

Oraşul Borşa a fost declarat staţiune turistică de interes naţional

În şedinţa de Guvern de joi, 15 martie, oraşul de la poalele Pietrosului Rodnei a fost declarat staţiune turistică de interes naţional. Această recunoaştere va deschide drumul investitorilor din domeniul turistic. Mai mult, localnicii care vor dori să deschidă unităţi de cazare vor putea să se califice mai uşor pentru a primi fonduri europene.

„Promovarea susţinută a oraşului atât la nivel naţional cât şi internaţional din ultimii ani a dat roade. Avem ce să le oferim turiştilor, avem unde să-i cazăm, iar declararea oraşului Borşa ca staţiune de inetres naţional va atrage şi mai mulţi turişti, dar şi investitori în infrastructura turistică, în consecinţă vor fi şi locuri de muncă pentru localnici. După ce vor fi finalizate şi lucrările la DN 18 vom avea condiţii dintre cele mai bune”, a declarat Ion Sorin Timiş, primarul oraşului Borşa.

În aceeaşi şedinţă şi localitatea Onceşti a fost declarată staţiune turistică de interes local.
“Anexa nr. 5 „Lista localităţilor atestate ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local” la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 613 din 20 august 2008, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se înlocuiește cu anexa la prezenta hotărâre”, se mai arată în Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice  are a fost votată în şedinţa de Guvern.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.