Orașul fără niciun locuitor, în care luminile sunt aprinse mereu. Incredibil ce se petrece aici

Există într-un colț al lumii un oraș-fantomă, în care nimeni nu locuiește, dar luminile sunt aprinse mereu. Casele arată țiplă, sunt dotate modern, totuși, nu sunt populate. Care este motivul?

 

Chiar există un oraș-fantomă mereu luminat

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Care este primul lucru care îți vine în minte atunci când auzi de oraș-fantomă? Probabil te gândești la un loc sinistru, cu locuințe vechi, geamuri sparte, mobilă ruptă sau lipsa oamenilor și a animalelor. Ei bine, un oraș abandonat face rabat de la regulă și este bine întreținut, cu toate că nu locuiește nimeni în el.

Chiar dacă cei mai mulți dintre noi, atunci când aud de existența unui oraș-fantomă, se gândesc la o zonă desprinsă din poveștile de groază, orașul Kitsault este orice altceva, însă nu înfricoșător.

Unde se află și ce se petrece aici

Orășelul este situat pe coasta de nord a Columbiei Britanice, în Canada, și, în ciuda peisajelor frumoase care îl înconjoară, are un aspect dezolant. Într-adevăr, casele sunt bine întreținute, având centre comerciale, restaurante, bănci, pub-uri și teatre, însă toate aceste localuri și instituții sunt abandonate.

Kitsault a fost abandonat de localnici

Kitsault a rămas nepopulat în 1982, dar continuă să aibă luminile mereu aprinse, iar străzile sunt pline de copaci tunși și peluze aranjate. Amplasat la granița cu Alaska, orașul-fantomă a avut o existență foarte scurtă, din 1979 până în 1982, funcționând mai mult ca o comunitate de lucrători ai minelor de molibden. Localitatea găzduia, la acea vreme, 1200 de suflete care numeau Kitsault acasă. Din cauza faptului că piața de molibden s-a prăbușit în 1982, locuitorii din Kitsault au fost nevoiți să părăsească orașul. Nu s-au mai întors niciodată. De aproape 40 de ani, orașul abandonat încă își așteaptă localnicii să se întoarcă.

Orășelul dispune de numeroase facilități moderne

În Kitsault există peste 100 de case unifamiliale, duplexuri și șapte blocuri cu peste două sute de apartamente. Orașul are inclusiv un spital modern, plus centru comercial, restaurante, bănci, un oficiu poștal, pub, piscină, o bibliotecă și două centre de recreere cu jacuzzi, saune și un teatru. În ciuda acestor avantaje, zona continuă să fie pustie. Mai mult, localitatea este prevăzută cu televiziune prin cablu și linii telefonice prin subteran. Există chiar o stație de epurare de ultimă generație și cea mai curată apă curentă din provincie.

Toate aceste facilități au fost create în 2005, de către un antreprenor american pe nume Krishnan Suthanthiran. Bărbatul a cumpărat orașul-fantomă cu 7 milioane de dolari, cu scopul de a readuce orașul la viață. În tot acest timp, afaceristul a investit peste 25 de milioane de dolari pe îmbunătățiri și întreținere.

Cine aprinde mereu luminile aici

Misterul luminilor aprinse în Kitsault este elucidat chiar de către Krishnan Suthanthiran, care și-a angajat câteva zeci de îngrijitori care merg din casă în casă și prin localuri, pentru a verifica edificiile și a se asigura că nu au nevoie de reparații. Tot ei sunt cei care aprind luminile, tund gazonul și copacii și au grijă ca străzile să fie măturate des.

Proprietarul orașului-fantomă are în plan să-și recupereze investițiile, transformând Kitsault într-un centru al industriei gazelor naturale lichefiate (GNL) din Columbia Britanică.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.