Poliţiştii maramureşeni acţionează pentru protejarea fondului forestier

lemnePentru protejarea fondului forestier prin prevenirea şi combaterea delictelor silvice, poliţiştii Secţiei 4 Leordina, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Maramureş şi ai Ocolului Silvic Poieni, au acţionat în zona de responsabilitate. Ei au identificat şase persoane care au comis infracţiuni silvice şi au confiscat 28,20 metri cubi material lemnos, în valoare de 5600 lei, şi două motoferăstraie.

Astfel, în seara zilei de 17 decembrie, participanţii la acţiune au mers în locul numit ,,Corbu” de pe raza comunei Poienile de sub Munte unde au observat mai multe persoane care, la vederea poliţiştilor , au fugit şi au abandonat la faţa locului un utilaj forestier şi un motoferăstrău ce a fost ridicat în vederea confiscării.

A doua zi, poliţiştii şi lucrătorii silvici s-au deplasat în aceeaşi zonă unde a fost abandonat utilajul şi au surprins un localnic în vârstă de 28 de ani, proprietarul vehiculului.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în seara zilei de 17 decembrie, tânărul, împreună cu doi consăteni, au tăiat şi sustras 34 arbori verzi şi nemarcaţi, de esenţă răşinoase, specia molid, pe care i-au transportat în rampa numită ,,Corbu”.

Materialul lemnos, în volum de 22,7 metri cubi, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Poieni.

Cei trei bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, au mai fost identificaţi trei bărbaţi din Poienile de sub Munte în timp ce tăiau fără drept, cu un ferăstrău mecanic, molizi verzi şi nemarcaţi. Şi în acest caz materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Poieni iar motoferăstrăul a fost ridicat în vederea confiscării.

Cei trei bărbaţi s-au ales cu dosar penal şi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori.

În timpul desfăşurării acţiunii, pe DC Luhei din Poienile de sub Munte, a fost depistat un localnic în timp ce conducea un autoturism cu număr de înmatriculare provizoriu.

Verificările efectuate de poliţişti au relevat că autorizația de circulație provizorie a expirat în data de 07 noiembrie a.c.

Bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.