Primul ministru al României, Viorica Dăncilă a vizitat cele două spitale aflate în subordinea Consiliului Județean Maramureș

Un sfârșit de săptămână extrem de încărcat în evenimente a avut premierul României, Viorica Dăncilă, sosită în Maramureș în după-amiaza zilei de vineri, 17 mai 2019, pentru a fi prezentă la a V-a ediție a ”Zilelor Maramureșului – Haida, hai în Maramureș”. Primul-ministru al României a fost așteptată la Aeroportul Internațional ”Maramureș” de către președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, de parlamentarii de Maramureș și reprezentanți ai administrațiilor locale, după care a susținut declarații de presă în Sala de conferințe de la Aeroport. Alături de primul om al Guvernului României s-au aflat și ministrul Sănătății, ec. Sorina Pintea și ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, dar și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea.

Tot vineri, premierul Viorica Dăncilă și delegația care a însoțit-o au vizitat investiția pe care UAC Europe o face la capătul pistei Aeroportului, o investiție care, la final, va duce la crearea a aproximativ 1000 de locuri de muncă, în fiind fiind angajați în jur de 400 de salariați. Ulterior s-au deplasat la fabrica UACE din Dumbrăvița, aici unde activează în jur de 2000 de maramureșeni și unde i s-a prezentat întreg procesul de producție al pieselor de avioane. Seara, de la ora 19.00, premierul s-a aflat la evenimentul ajuns la a III-a ediție și organizat de Consiliul Județean Maramureș, ”Gala Ambasadorilor”.

Sâmbătă dimineața, 18 mai 2019, vizitele au continuat la cele două spitale aflate în subordinea Consiliului Județean Maramureș, Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare și Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare. În vizita realizată la unitățile medicale din Baia Mare, primul-ministru Viorica Dăncilă a fost însoțită de ministrul Sănătății, ec. Sorina Pintea, fost manager al spitalului județean din Baia Mare. Aici traseul a cuprins Unitatea de Primiri Urgențe și Centrul de Radioterapie inaugurat luna trecută și care va deservi, în medie, 700 de bolnavi. De asemenea, reprezentanții Guvernului s-a întâlnit cu medicii din cadrul Spitalului Județean de Urgență și cu cei de la Spitalul de Boli Infecțioase.

În declarația de presă făcută la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin  Opriș” Baia Mare, primul-ministru al României, Viorica Dăncilă a arătat că s-a bucurat să găsească aici un colectiv foarte implicat, care împreună cu Consiliul Județean Maramureș au reușit să creeze un val de încredere pentru pacienții din zonă și nu numai, prin investițiile extraordinare care au fost realizate, dar și prin implicare și devotament.

”Am vrut să văd acest spital și pentru că acesta a fost condus, până în urmă cu un an și câteva luni, de actualul ministru al Sănătății, Sorina Pintea și am dorit să văd ce a realizat în anii în care a fost manager al acestei unități medicale. Personal am o impresie foarte bună despre ministrul Sorina Pintea și despre colaborarea pe care o avem la nivelul Guvernului României. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu medicii de aici, o problemă care a fost ridicată a fost cea privind vârsta de pensionare a femeilor medici, dar sunt convinsă că, după ce voi cunoaște toate detaliile și voi sta de vorbă cu ministrul Sănătății, vom găsi o soluție”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Premierul României a stat de vorbă cu o pacientă în vârstă, care se tratează în Centrul de Radioterapie din Baia Mare și care a arătat că are încredere în medicii băimăreni. Ministrul Sănătății, ec. Sorina Pintea a declarat că, în urmă discuțiilor pe care le-a purtat cu bolnava, aceasta i-a mulțumit că a luptat pentru realizarea acestui centru aici, deoarece fiind în etate, deplasarea în alte zone ale țării ar fi fost mult mai dificilă.

Delegația oficială s-a deplasat, apoi, la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, unde au vizitat, de asemenea, unitatea medicală, felicitând executivul intituției medicale pentru toate realizările frumoase care sunt aici, dar și pentru buna colaborare care există cu instituția în subordinea căreia se află, respectiv Consiliul Județean Maramureș.

Ultima oprire a fost la Centrul Social Multifuncțional Pueris din Baia Mare, unde oficialii guvernamentali și reprezentanții județului Maramureș au stat de vorbă atât cu conducerea centrului, cât și cu pensionarii care sunt găzduiți în această locație.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.