Proiecte ambițioase ale Primăriei Borșa cu finanțare locală zero  : amenajarea unei arene de biatlon, a unui domeniu schiabil, reconstrucția trambulinei și telecabină la Pietrosul Rodnei

Proiecte ambițioase ale Primăriei Borșa cu finanțare locală zero  : amenajarea unei arene de biatlon, a unui domeniu schiabil, reconstrucția trambulinei și telecabină la Pietrosul Rodnei

Proiecte ambițioase la Borșa în domeniul schiabil vor fi duse la bun sfârșit, începând cu anul acesta, de către autoritatea locală.

Acestea fac parte din Master Planul investițiilor în turism din România  care prevede ca nivelul fondurilor alocate în contractele de finațare să fie de minimul 70% cota Ministerului Turismului, iar restul este cota autorității administrativ teritorială beneficiară.

Pentru investiții de importanță națională, cota de finanțare a primăriilor este zero, investiția fiind suportată de minister în proporție de 100%.

Conform Master Planului , în orașul Borșa se vor realiza :

  • telegondolă și pârtie olimpică de schi,
  • dezvoltarea domeniului schiabil Prislop-Știol-Runcul Știol-Buza Dealului, amenajarea unui complex de trambuline pentru practicarea sportului de sărituri cu schiurile,
  • construirea unei instalații de transport pe cablu de tip telecabină de la baza muntelui Pietrosul Rodnei –Lacul Iezer- vârful muntelui, construirea unei arene de biathlon și schi fond.

Primarul localității Borșa , Timiș Ion Sorin a declarat :

“Se prevede finalizarea investițiilor începute în anii anteriori, adică telegondola din Borșa , la care se adaugă și alte patru proiecte noi : amenajarea unei arene de biatlon, refacerea și reconstrucția trambulinei, construirea unui domeniu schiabil în Borșa și telecabină la vârful Pietrosul Rodnei. Încercăm ca o parte din aceste investiții, dacă nu toate să fie considerate proiecte naționale.în care statul să aibă o implicare foarte mare, iar finanțarile de la bugetul de stat să vină în proporție de 100%. Lucrăm intens astfel ca până în luna februarie să depunem proiectul pentru telegondolă și pârtia olimpică, dotată cu tunuri de zăpadă și nocturnă. Astăzi în Borșa sunt 2000 de locuri de cazare, sperăm să ajungem la 5000 în următorii 3-4 ani și în aceste condiții peste 70% din locuitorii Borșei ar putea să-și realizeze venituri din turism , pentru a trăi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.