Proteste Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei. Jandarmii maramureşeni ţin să adreseze mulţumiri tuturor celor care au participat! VIDEO

Proteste Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei. Jandarmii maramureşeni ţin să adreseze mulţumiri tuturor celor care au participat! VIDEO

Jandarmii maramureşeni ţin să adreseze mulţumiri tuturor celor care pe timpul desfăşurării protestelor din ultima perioadă, manifestări ce au avut loc în localităţile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, şi-au exprimat acest drept constitutional în mod paşnic şi civilizat, fără a se înregistra evenimente nedorite.

Menţinerea unui dialog direct şi permanent cu cetăţenii prezenţi la aceste acţiuni prin personalul specializat al Jandarmeriei Maramureş a fost prioritară pentru încrederea oamenilor care ne solicită sprijinul.

Niciodata nu am vazut asa multa lume in Baia Mare , nici macar la Sarbatoarea Castanelor…..bravo BM

Publicată de Kis Kasza Zoltan Istvan pe 1 Februarie 2017

În contextul continuării acestor manifestări pe raza municipiului Baia Mare ori în alte localităţi din judeţ, precizăm faptul că jandarmii vor asigura protecţia manifestanţilor, dreptul la libertatea de întrunire şi la libera exprimare.

Recomandăm participanţilor să respecte indicaţiile, recomandările organizatorilor şi ale forţelor de ordine, să se abţină de la acţiuni de natură să impiedice buna desfăşurare a adunărilor publice şi să nu incite la asemenea acţiuni, să nu consume băuturi alcoolice.

Totodată reamintim faptul că în conformitate cu prevederile legale  este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe cu efect iritant-lacrimogen sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

Deasemenea rugăm conducătorii auto şi pietonii să evite pe cât posibil deplasarea în spaţiile şi pe traseele pe care se vor desfăşura aceste manifestări, în vederea asigurării unei fluidizări normale a circulaţiei. Pe întreg parcursul acestor adunări publice, siguranţa participanţilor va fi prioritatea forţelor de ordine.

Pe timpul desfăşurării evenimentelor, jandarmii maramureşeni vor urmări prevenirea faptelor de natură contravenţională şi penală, asigurarea unui climat optim şi sigur de ordine şi linişte publică, respectiv informarea cetăţenilor  cu privire la respectarea normelor de convieţuire socială şi consecinţele care decurg din încălcarea prevederilor legale.

Recomandăm cetăţenilor care vor să participe la asemenea adunări publice, să ia măsuri în situaţia identificării unor persoane care prin modul de manifestare tulbură ordinea publică sau provoacă la săvârşirea unor acte de violenţă, să nu adere şi să nu spijine asemenea acţiuni, să aducă la cunoştinţa jandarmilor despre asemenea situaţii, şi să evite implicarea în conflicte de orice natură.

Pentru acţiunea de protest publică , declarată şi asumată, estimarea participanţilor o face doar organizatorul manifestaţiei.

Facem precizarea că Jandarmeria nu face estimări decât pentru realizarea unei proiecţii în dimensioanrea dispozitivelor proprii de ordine şi siguranţă publică.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.