Regăsire emoţionantă după 24 de ani:O mamă s-a reîntâlnit cu fiul ei dispărut pe când avea doar 10 ani

REGĂSIRE EMOŢIONANTĂ, DUPĂ 24 ANI În localitatea Tândava, judeţul Giurgiu, la sediul unui Centru pilot de incluziune socială, în prezenţa poliţiştilor, a avut loc regăsirea dintre o mamă şi fiul său, dispărut în urmă cu 24 ani.

 Stabilită în Bucureşti, mama în vărstă de 70 de ani, a mărturisit că nu credea că va mai apuca ziua când îşi va regăsi fiul şi-şi va reuni familia.

În urmă cu câteva luni, un tânăr în vărstă de 34 de ani, care timp de 24 de ani a trăit în diferite case de copiii sau centre de integrare şi terapie ocupaţională, din judeţul Giurgiu, a fost selectat să facă parte dintr-un program de incluziune socială şi transferat la un Centru pilot (Casă din Comunitate), coordonat de Asociaţia nonguvernamentală Pro Act Suport.

Din discuţiile purtate, timp de căteva săptămâni, cu psihologul Centrului a rezultat faptul că tânărul deţinea anumite informaţii cu privire la familia sa, îşi amintea numele său de familie, al mamei sale şi alte lucruri legate de locul unde a copilărit.

Povestea lui Florin începe în anul 1990, pe când avea doar 10 ani şi a fost declarat dispărut. Acesta a fugit de la şcoala tip internat unde învăţa, s-a urcat într-un tren şi a ajuns în judeţul Giurgiu. Timp de câteva ore bune copilul a rătăcit pe străzi până când a ajuns într-o pădure, unde a fost găsit de un poliţist şi condus la sediul poliţiei din localitate.

La momentul acela copilul se exprima cu dificulate, nu a putut să spună de unde este şi nici numele său complet, asfel încât acesta a fost internat într-o casă de copii unde i s-a atribuit o nouă identitate şi o vârstă aproximativă.

Timp de 24 de ani, Florin a trăit departe de mama sa, de fraţii săi, de prieteni, de casă. A fost în grija unor instituţii de ocrotire a copiilor în judeţul Giurgiu.

„Mi-era dor de mama şi de fraţii mei, abia aşteptam să văd cum arată mama mea, dacă este frumoasă, voiam să o vad pe sora mea dragă, pe fratele mai mare. Ştiu că aveam şi un frate mai mic, care a murit într-un accident. Îmi era foarte dor de ei toţi.”

Informaţiile privind identitatea reală a bărbatului au fost transmise poliţiştiilor din cadrul Serviciul Urmăriri – Direcţia de Investigaţii Criminale I.G.P.R., care au demarat căutările, efectuând activităţile procedurale în astfel de cazuri.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, cu privire la rudele copilului dispărut, a rezultat că numele de familie corespunde cu cel al unei femei care în urmă cu 24 de ani a sesizat dispariţia fiului său, pe nume Florin, în vârstă de aproximativ 10 ani.

Totodată, în urma prelucrării probelor tip ADN şi comparării profilelor genetice ale tânărului şi rudelor, de către Institutul de Criminalistica din cadrul I.G.P.R., la data de 04 decembrie a.c. s-a stabilit că băiatul dispărut în anul 1990 este aceeaşi persoană cu tânărul aflat, astăzi, în centrul pilot de incluziune socială.

Întâlnirea dintre cei trei a fost una impresionană, fără multe cuvinte, îmbrăţişări timide, de suflet.

Au fost lacrimi de bucurie şi speranţă în ochii tânărului, care şi-a revăzut mama, sora, familia pierdută în urmă cu 24 de ani. Maria, sora lui Florin ne-a mărturist sincer emoţionată, ţinându-l de mână pe acesta, că „este cea mai fericita zi din viaţa sa”.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.