Sală de haloterapie realizată de Rotary Vișeu de Sus              

Haloterapia sau terapia salină este o metodă terapeutică ce presupune utilizarea aerosolilor de sare în tratamentul afecțiunilor respiratorii.

Avantajele expunerii la aerosolii de sare au fost menționate încă din antichitate de către Hipocrate, părintele medicinei moderne. Pentru tratamentul diferitelor suferințe respiratorii era recomandată inhalarea aerului sărat de la malul mărilor și oceanelor.

Așa cum a afirmat PDG Emil Sopoian (inițiatorul proiectului), clubul Rotary Vișeu de Sus a adus marea la munte și a amenajat, la grădiniţa Veronica, o sală de haloterapie. Sala a fost dotată și cu mobilier special, creat pe comandă pentru bucuria copilașilor. Încadrându-se în politica de sănătate şi în priorităţile Rotary International şi District 2241 Rotary România şi Republica Moldova, proiectul realizat la Vișeu de Sus are beneficii multiple şi, cu siguranță, va avea  rezultate sustenabile pe termen lung.

Inaugurarea oficială a sălii a avut loc miercuri, 18 decembrie. La eveniment au participat, alături de membrii clubului Rotary, primarul orașului, Vasile Coman, PDG Emil Sopoian și asistentul guvernator Dănuț Iurca. De asemenea, cadre didactice de la grădinițele din oraș, membri ai consiliului de administrație și părinți au fost prezenți și s-au bucurat de oportunitatea oferită copiilor.

   Directorul instituției, prof. Violeta Pașcu, a mulțumit clubului Rotary, evidențiind, în același timp, beneficiile pe care sala le va avea pentru sănătatea preșcolarilor. Îndrumați de doamnele educatoare, copiii au pregătit un program frumos de colinde și cântece de iarnă. Fiind în apropierea sărbătorilor, primarul Vasile Coman a oferit daruri tuturor copiilor.

Managerul proiectului, Anuța Pop, past president al clubului Rotary Vișeu de Sus, a apreciat sprijinul clubului Rotary Paris Concorde (Franța) și al clubului Baia Mare 2005 în realizarea acestei săli.

În spaţiul amenajat la grădiniţa Veronica din Vișeu de Sus vor avea acces gratuit copiii de la toate unităţile de învăţământ preşcolar din oraş, aproape 500 de copii.

 

Prof. Aurel Ghilezan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.