Țigări de contrabandă în valoare de peste 95.000 lei, confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări desfășurate în ultimele 24 de ore, 9.490 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 95.000 lei, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

În data 2 mai a.c., în jurul orei 18.30, un echipaj mobil al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Vişeu de Sus, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic pentru control, pe raza localității Săliştea de Sus, jud Maramureș, un autoturism marca Opel, condus de V.M., în vârstă de 47 de ani, domiciliat pe raza județului Sibiu. În autoturism se mai afla, în calitate de pasager şi numitul B.D., de 41 ani, cu acelaşi domiciliu.

La controlul efectuat asupra mașinii, lucrătorii noștri au observat mai multe pachete cu țigări, motiv pentru care, persoanele în cauză, împreună cu autoturismul, au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 490 pachete de țigări, de proveniență Duty Free, în valoare de 4.500 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, iar autoturismul folosit la activitatea infracțională, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În dimineața zilei de 2 mai a.c., polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 9.00, polițiștii de frontieră au descoperit, într-un beci aflat în curtea unui imobil nelocuit, mai multe colete, învelite în folie de culoare neagră, ce conțineau 4.000 pachete țigări, în valoare de 36.000 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare, lucrătorii noștri desfășoară activități specifice în cooperare cu autoritățile de frontieră din Ucraina, în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În  ziua de 2 mai a.c., polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, județul Suceava, au observat, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

Lucrătorii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce moment în care bărbații au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul ucrainean. Pe timpul acțiunii polițiștii de frontieră au executat 5 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare şi supraveghere a zonei, ocazie cu care au fost descoperite 5 colete cu țigări.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 5.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de 55.000 lei.

În continuare, polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.