ATENTIE SOFERI, Trenul NU acorda prioritate! Vezi ce s-a intamplat cu un tanar care nu a respectat acest lucru

P1480888Pentru prevenirea producerii de accidente rutiere soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale însemnate, cauzate de nerespectarea normelor impuse de legislaţia privind obligaţiile conducătorilor auto la trecerile la nivel cu calea ferată, poliţiştii rutieri maramureşeni, împreună cu cei din cadrul Biroului Poliţie Transporturi Maramureş, reamintesc cetăţenilor prevederile legale în acest domeniu:

Astfel, în conformitate cu articolul 60 din OUG 195/2002, republicată:

(1) Participanţii la trafic trebuie să dea dovadă de prudenţă sporită la apropierea şi traversarea liniilor de cale ferată curentă sau industrială, după caz.

(2) La trecerea la nivel cu o cale ferată curentă, prevăzută cu bariere sau semibariere, conducătorii de vehicule sunt obligaţi să oprească în dreptul indicatorului ce obligă la oprire, dacă acestea sunt în curs de coborâre ori în poziţie orizontală şi/sau semnalele sonore şi luminoase care anunţă apropierea trenului sunt în funcţiune.

(3) La trecerea la nivel cu o cale ferată industrială, semnalizată corespunzător, conducătorii de vehicule sunt obligaţi să se conformeze semnificaţiei semnalelor agentului de cale ferată.

Art. 102, alin (3), lit. c stipulează: ,,neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile”.

Mai mult, conducătorul de autovehicul nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce dacă sancţiunea contravenţională complementară s-a dispus în condiţiile stipulate mai sus.

Un tânăr de 23 de ani, din satul Prislop, comuna Boiu Mare, a condus un autoturism din direcţia Sat Săsar către DN 1C. Când a ajuns la pasajul de trecere la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere, nu s-a asigurat suficient, s-a angajat în traversarea căii ferate şi a fost surprins de trenul Regio nr. 4314, care circula pe relaţia Baia Mare – Satu Mare.

CITESTE intregul articol aici : Sfarsit tragic in prima zi de lucru pentru un tanar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.