Ceai de URZICĂ și PĂPĂDIE pentru curățarea sângelui, rinichilor și pielii (rețetă)

Dacă ai nevoie de o stimulare a producției de celule roșii de sânge, bea zilnic câte o cană din acest ceai pentru anemie din urzică și păpădie!

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Urzica este unul din cele mai populare remedii contra anemiei. Chiar și astăzi este recomandată de fitoterapeuți în această problemă, datorită conținutului ei bogat în fier.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Ofertă de nerefuzat:Profită acum

Ceai pentru anemie din papadie si urzica

Urzica și păpădia normalizează hemoglobina
În medicina tradițională, urzica apare menționată de alte plante tonice, anti-anemice și purificatoare ale sângelui, precum păpădia, brusturele și coada-șoricelului.

Morcovul, sfecla roșie și melasa neagră sunt alte remedii naturale împotriva anemiei menționate în literatura veche.

Atât urzicile, cât și păpădia sunt plante foarte hrănitoare. Nu în mod întâmplător sunt folosite în salate.

Urzica este bogată în fier, siliciu, potasiu, provitamina A, complexul B, vitamina K și vitamina C. Aceasta din urmă ajută la absorbția fierului și a altor minerale.

La modul ideal ar trebui să mâncăm urzicile ca atare, în stare crudă pentru a beneficia de toată această suită de substanțe nutritive. Însă cei care se tem de urzicare, o pot sota ușor sau fierbe la aburi.

Sucul, vinul și ceaiul sunt alte moduri eficiente de a consuma urzicile. Le putem asocia cu păpădie, atât în salate, cât și în alte preparate culinare sau medicinale.

La fel ca urzicile, păpădia curăță și fortifică sângele. Un studiu experimental pe șoareci anemici a arătat că tinctura de păpădie a crescut ușor nivelul hemoglobinei.

Această plantă are de asemenea efecte modulatoare și stimulatoare asupra răspunsurilor imunitare mai ales la infecțiile tractului respirator superior.

Păpădia este folosită și în tratamentul afecțiunilor hepato-biliare, eczeme, osteoartrită și tulburări gastrointestinale.

Alte plante benefice în anemie sunt gențiana, pătrunjelul și spirulina (care este de fapt o algă marină).

Ceai pentru anemie din urzică și păpădie – rețetă

Ingrediente
¼ cană de frunze de urzici tocate mărunt
2 lingurițe de frunze de păpădie tocate mărunt
2 litri de apă
Preparare
În momentul în care culegeți urzicile și le alegeți de impurități, este indicat să purtați mănuși.

Spălați-le într-un bol cu apă, tocați-le mărunt și puneți-le într-o cratiță cu 1 litru de apă pe foc.

După ce au dat un clocot, scurgeți apa și puneți urzicile într-un borcan. Adăugați frunzele de păpădie tăiate mărunt.

Înfierbântați 1 litru de apă și turnați-l peste plantele din borcan. Acoperiți cu un capac și lăsați plantele la infuzat 5 minute.

Pentru ca urzicile să își lase o parte cât mai mare din nutrienți în apă, este recomandată infuzia de lungă durată.

Unii terapeuți recomandă infuzarea de 4-6 ore a urzicilor, pentru ca ceaiul rezultat să fie cât mai hrănitor.

Beți câte o cană de ceai de urzică și păpădie în fiecare zi. În cazurile de anemie ușoară, aceste plante pot aduce valorile hemoglobinei la normal.

Nu aruncați urzicile și păpădia după filtrarea ceaiului. Le puteți folosi ca și compost (fertilizant natural).

Dacă vă rămâne ceai, păstrați-l în frigider. Poate fi reîncălzit și îndulcit cu miere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.