INCREDIBIL ”Salvatorul Borșei” are ”în proprietate” doar buletinul, fără a plăti niciun impozit la Primărie!

borsa”Salvatorul Borșei” are ”în proprietate” doar buletinul, fără a plăti niciun impozit la Primărie!

Gura lumii vorbește și în Borșa și nu vorbește tocmai de bine. De la mitingul anunțat cu atat de mult tam-tam de Asociația Composesorală Borșa, membrii Asociației au fost luat la disecat de borșenii care nu intră în nicio tabără și care stau și analizează de pe margine cine și ce ar avea de câștigat din toată această poveste.

Și cum ”Întâlnirea Borșenilor de Pretutindeni” a adus în Pasul Prislop foarte multă lume ”slobodă la gură”, a fost suficient să întrebăm în stânga și în dreapta cine face parte din această Asociație și cum s-ar putea rezolva problema în Borșa, fiindcă oamenii au fost extrem de deschiși în a povesti.

VEZI: Peste 2.000 de borșeni și-au dat întâlnire în Pasul Prislop, la a doua ediție a ”Întâlnirii borșenilor de pretutindeni”! Mesajul autorităților locale, scurt și la obiect: ”Bine ați venit acasă!”GALERIE FOTO/VIDEO

Cea mai aprigă povestitoare a fost ”tanti Ileana”, însă a a fost ajutată si de ”domnu’ Vasile” pentru a ne pune la curent, cu lux de amănunte, ce e cu această problemă a mult-dezbătutului Composesorat. Și alți borșeni prezenți în Pasul Prislop, care au ales să nu-și divulge numele au avut povești interesante, care par să elucideze misterul.

Asociația Composesorală Borșa îi are ca oameni de frunte pe președintele Matei Mihali, care se pare că a fost consilier local în Borșa, vreme de două mandate, până în 2012 și membru în Comisia de Fond Funciar din anul 2008, unde rareori s-a abținut de la vot și aproape niciodată nu s-a opus, deși votul nu a fost pentru împroprietărirea membrilor Composesoratului, cum ar crede unii. Mai mult, nici foștii primari Remuș Ștețco și Toader Mihali nu au făcut nimic pentru a da câștig de cauză Composesoratului, însă în timpul celor doi nu s-a auzit nimic de niciun miting. Mai ales că, așa cum am subliniat, până în anul 2012, Matei Mihali a fost consilier local în Borșa, pentru două mandate lungi și late.

VEZI: ”Război” în Borșa, din cauza Facebook-ului, între consilierul personal al primarului și un doctor de renume!

Oamenii ”fără lacăt la gură” se întreabă cum își justifică Matei Mihali existența, deoarece se pare că pe proprietatea orașului Borșa are doar buletinul, însă nicio locuință după care să plătească impozit. Are, însă, o vilă frumoasă în centrul comunei Moisei și o mașină nouă, pe care răutăcioșii afirmă că și-ar fi luat-o la ultimele mișcări făcute de composesorat cu pădurile. Mai are și o suprafață alpină de teren, care a fost concesionată de la Primăria Borșa, iar cei care dau timpul în spate, prin anii ’96, vorbesc și despre două gatere personale ce se aflau în mijlocul pădurilor din Borșa, iar lemnul se vindea în București și înafara țării. Și oamenii se întreabă, pertinent de altfel, de ce pe Matei Mihali nu îl interesează lucrurile care chiar sunt dureroase în Borșa, cum ar fi problema DN 18, sau problema medicilor din Spitalul Orășenesc. Și tot lumea vorbește că, în Borșa, Matei Mihali ar locui într-o cameră închiriată în locuința fratelui său.

Maria Mihali deține o casă și un teren… ale mamei, care sunt încadrate la categoria de subvenții pentru veteranii de război

Maria Mihali, secretara Asociației Composesorale și fost secretar al Primăriei Borșa, în intervalul 1983 – 2014 se laudă, zic oamenii locului, că este urmașa unor mari proprietari de terenuri, însă pare să dețină doar o casă și un teren (ale mamei), pentru care însă nu plătește impozit, având scutire că mama a fost soția unui veteran de război. Și s-ar mai putea face mențiunea că atunci când în Borșa s-a votat ieșirea din proiectul european al SC Vital, de aducere a apei în localitate, Maria Mihali și Matei Mihali erau reprezentanți ai Primăriei și nu s-au opus sub nicio formă acestui proiect păgubos pentru Borșa.

VEZI: Peste 2.000 de borșeni și-au dat întâlnire în Pasul Prislop, la a doua ediție a ”Întâlnirii borșenilor de pretutindeni”! Mesajul autorităților locale, scurt și la obiect: ”Bine ați venit acasă!”GALERIE FOTO/VIDEO

Membrii Asociației Composesorale se judecă cu neamurile pe… diverse cauze

Între membrii de seamă ai Asociației Composesorale se află și Apostol Gheorghe, despre care lumea spune că a ajuns peste noapte proprietar al unui teren situat în centrul orașului Borșa și că ar deține o brutărie, unde igiena cam lasă de dorit.

Tot între membrii se află și Toader Timiș, despre care se știe că este proprietarul unei spălătorii chimice, ale cărei reziduuri sunt deversate în râul Vișeu.

Un alt nume vehiculat de borșeni este cel al lui Francisc Barany, care se judecă, potrivit oamenilor, de 20 de ani, cu fratele său, pentru o bucată de teren.

Despre Horațiu Dincă lumea spune că mama îi dă bani pentru a avea la birt, dar și el este unul dintre membrii vehemenți ai Asociației Composesorale.

Ni s-a vorbit și despre Vasile Hăisan, care se judecă cu nepoata lui și despre care se vorbește că, pe vremea comunismului, era revizor și strângea conservele de pe rafturi, de la micii comercianți, pe care ulterior le vindea membrilor familiei.

Aceștia sunt reprezentanții de seamă ai Asociației Composesorale Borșa, Asociație care nu este foarte clar cum a apărut și cum s-a înființat, în ideea în care legea prevede că poate exista doar o Asociaței Composesorală, iar în Borșa sunt trei în acest moment… Iar interesele sunt, cu siguranță, mult mai mari și cu multe substraturi.

Amalia Babici Man

Loading...
loading...

3 COMENTARII

  1. Daca ne judecam cu totii mafioti Borsei pa buna dreptate , si sa nu uitati ca noi avem toate documentele în original pe căi legale nu ilegale ca ceilalti cu documente cunparate de la un ex menbru al conposesoratului , si nu mai jicniti oameni pe care nu îi cunoasteti cu adevarat . Domnu Matei Mihali cu Danci Dumitru si ceilalti menbrii ai Conposesoratului încearca sa ajute Borseni nu ca ceilalti . Neam saturat de atîtea minciuni sidefaimare la adresa noastra , ia uitativa cîte scheletre aveti voi ceilalti în dulap si dupa mai vorbim OK . Si Strasburgul nea dat dreptate si toate judecatoriile din tara numai ca mafia îi mare , dar pîna la urma o sa fim pusi în posesi pentru ca binele învinge pîna la urma si nemernicii în puscarii DOAMNE AJUTĂ.

  2. apai să-și bage pădurile undeva ca și-așa nu mai sant. cine s-o descurcat și-o făcut treburile pana acum

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.